Les exportacions catalanes van créixer el 10,2 % el mes d'octubre i van arribar als 6.299,6 milions d'euros, la xifra més elevada en aquest mes de tota la sèrie històrica, si bé les exportacions van créixer un punt més al conjunt de l'Estat, l'11,2 %.

Segons les dades publicades ahir pel ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, també a l'octubre Catalunya va augmentar les seves importacions l'11,7 %, fins als 7.390,9 milions, per la qual cosa el dèficit comercial va créixer en aquest mes el 21,4 % en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, davant del creixement del 37 % del dèficit de la balança comercial registrat a l'octubre al conjunt de l'Estat.

Del gener a l'octubre, les exportacions van créixer a Catalunya el 8,6 %, fins als 58.976,6 milions, mentre que les importacions van augmentar el 9 %, pel que el dèficit comercial va augmentar l'11 %.

En un comunicat, el departament d'Empresa de la Generalitat assegura que les dades d'exportacions posen de manifest la solidesa de l'economia catalana.

Al conjunt de l'Estat, el dèficit de la balança comercial va augmentar el 39,9 % els primers deu mesos de l'any en comparació amb el mateix període del 2016 i es va situar en 21.073 milions d'euros. Entre el gener i l'octubre les exportacions espanyoles de mercaderies es van situar en els 229.801 milions d'euros, fet que suposa un avanç del 9,3 % respecte al mateix període del 2016 i un nou màxim històric per a l'acumulat en aquest període.