15 de maig de 2018
15.05.2018
40 Años
40 Años

L'Aceb premiarà el talent empresarial del Berguedà

La patronal convoca de nou uns premis creats el 1990 pel Consell

15.05.2018 | 16:24
Josep Fígols, a l´esquerra, i David Font, a la dreta, ahir a la presentació

L'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (Aceb) tornarà a premiar el talent local del món empresarial deu anys després. L'entitat ha convocat una nova edició dels premis Berguedà Empresarial, nascuts el 1990 de la mà del Consell Comarcal del Berguedà, que en aquestes més de dues dècades s'han celebrat de forma saltejada, i en la darrera etapa de la mà de l'Aceb. De fet, la darrera edició, la del 2008, els empresaris ja van assumir el lideratge de l'organització. Ara, deu anys més tard, la mateixa entitat els recupera amb el suport de la delegació al Berguedà de la Cambra de Comerç, la Unió de Botiguers i Comerciants de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà.

Els renovats premis Berguedà Empresarial es convocaran cada dos anys i han de permetre reconèixer la tasca dels empresaris i alhora mostrar racons de la comarca poc coneguts. Enguany, la mostra es farà al teatre cinema de l'antiga colònia minera de Sant Corneli de Cercs. El lliurament dels guardons serà el dia 29 de juny. Cada edició se celebrarà, com ja es feia, en un indret diferent de la comarca.

Josep Fígols, president de l'Aceb, va explicar en la presentació dels premis fets aquest dilluns a Berga, que «ara és un bon moment per recuperar aquest premis perquè la situació econòmica ha canviat», recordant que el darrer any que es van celebrar va ser 2008, en el qual es va iniciar la gran crisi, que a la comarca es va notar més tard. En aquella edició, la darrera, es van fer els guardons al santuari de Queralt amb la presència de l'aleshores conseller d'Obres Públiques i Política Territorial, Joaquim Nadal. També s'havien fet a l'Espunyola, Cercs, Sagàs, Gironella o Viver i Serrateix, entre d'altres.

En la presentació d'ahir, Josep Fígols va manifestar: «Aquests premis són importants per posar en valor el teixit empresarial de la comarca» i també com a punt de trobada dels professionals del sector. «Animem els empresaris a presentar-s'hi».

Per la seva banda, David Font, president del Consell del Berguedà, va exposar que la situació econòmica al Berguedà «ha millorat en els últims temps» i va animar els empresaris i la ciutadania a «contagiar-nos d'aquest esperit positiu». Font va dir que «estic molt content» que l'Aceb recuperi els premis que al seu dia van crear l'ens comarcal, destacant que «siguin itinerants per posar en valor el patrimoni de la comarca».

El període per presentar les candidatures va començar ahir mateix, 14 de maig, i es tancarà el 30 de maig. Josep Fígols va explicar que hi haurà els següents premis: a la Responsabilitat Social i Empresarial, al Comerç i Serveis, al Turisme, a l'Expansió i/o Internacionalització i premi a la Innovació. Igualment s'atorgarà un reconeixement a una trajectòria empresarial i es farà una menció especial. El jurat dels guardons estarà format per la Comissió de Treball dels Premis, integrada per membres de la junta directiva de l'Aceb, la delegació berguedana de la Cambra de Comerç de Barcelona, la UBIC de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà. Les bases es poden consultar a la pàgina web de l'Aceb: www.aceb.cat. Per presentar candidatures es pot fer fer via mail ( aceb@aceb.cat) o bé presencialment a la seu de l'Aceb a Berga, situada a la plaça Tarascón.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit