Unes 150 persones entre membres de la Confederació General del Treball Anoia (CGT), membres de la Intersindical - CSC, Anoia Anticapitalista, representants de partits polítics, d'entitats, associacions i a títol personal s'han manifestat pels carrers d'Igualada pet reclamar millores laborals i treballar per a la conscienciació de classe, eix vertebrador d'enguany. Els assistents s'han manifestat en contra de les desigualtats de classe, la bretxa salarial, l'assoliment d'un estat republicà i per a la conscienciació de classe, alhora que la capçalera informava de tracte precari que patien treballadors i treballadores d'alguna de les franquícies que s'han trobat obertes avui.A la mateixa hora, CCOO i UGThan convocat una concentració, menys nombrosa, on també s'ha llegit un manifest.

En declaracions a Regió7, Jose Ramon Blanco, secretari general de CGT Anoia, ha dit que "l'estafa continua per la classe treballadora, per a les classes més poderoses ha millorat. La recuperació econòmica ha repercutit solament a les classes altes». En relació a l'activitat laboral dels treballadors i treballadores, Blanco ha assenyalat que «es fan masses hores extres sense remuneració. És un greuge que afecta a la creació de noves places i caldria més control». Finalment, el secretari general de CGT Anoia ha comentat també que «hi ha crisi econòmica, però també crisi de consciència de classe. Hi ha treballadors i treballadores que prefereixen fer hores extra, sovint no remunerades, abans que lluitar per millorar les seves condicions laborals. Entenem que l'acció sindical i l'acció directa és més que necessària en els temps en que vivim -ha continuat Blanco-. Per exemple, l'acord de Trefilats Gabarró és un exemple recent de la lluita sindical i acord assembleari on han aconseguit equiparar les diferències salarials amb la convocatòria de vaga indefinida iniciada a principis d'abril». La vaga indefinida va ser desconvocada a principis d'aquesta setmana.

Sota la consigna «L'estafa continua», els manifestants s'han agrupat a la capital anoienca amb el lema «Els drets els conquerim lluita a lluita» i a crits de «Visca la lluita de la classe obrera!» i proclames «Visca! Visca! Visca! La lluita feminista!», la manifestació del Primer de Maig a Igualada convocada Anoia Anticapitalista per CGT-Anoia s'ha iniciat a la plaça de la Masuca i ha transcorregut en aproximadament dues hores pel carrer Soledat, el carrer Sant Jordi i la Rambla General Vives, on a l'alçada amb el carrer Òdena, la patrulla que obria el pas ha errat el recorregut avançant per la rambla Sant Isidre. Fent marxa enrere, ha tornat a obrir el pas a la capçalera per l'itinerari establert, ha girat carrer Òdena amunt fins el carrer de l'Aurora.

La manifestació ha continuat per la plaça de Cal Font i el carrer Sant Magí; ha tornat per Sant Isidre en sentit est, ha girat pel carrer Custiol i ha finalitzat a la plaça Pius XII, on s'ha llegit un manifest on s'ha declarat «som el que lluitem» i s'han recordat lluites associatives aquest any com l'èxit assolit en la negociació de Trefilats Gabarró i les lluites locals obertes que mantenen Per la Conca contra la creació del polígon de Can Morera i Aigua és Vida, per la municipalització del servei que actualment gestiona Aigua de Rigat. La batucada BumBamBoi i la seva secció de vent metall han acompanyat a tota hora la mobilització a ritme de l'himne partisà «Bella Ciao!» i altres hits de pop, rock i llatins.

L'Anoia és una comarca amb 7587 persones a l'atur i registra una taxa del 15%, mentre que a Igualada, 2388 persones afiliades a la Seguretat Social no tenen feina, el que representa un 14,4%. La segona manifestació convocada a Igualada per Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) sota el lema «Ara ens toca a nosaltres» s'ha limitat a una concentració a la mateixa hora a l'encreuament del passeig Jacint Verdaguer amb el carrer Òdena, on s'ha llegit també un manifest.