Una quaratena de manifestants convocats per la federació local de Sallent del sindicat CGT van concentrar-se ahir al migdia a les portes de la nau de l'empresa Proseat Foam Manufacturing, especialitzada en la fabricació d'escumes en poliuretà modelat per al sector de l'automoció, per protestar contra l'acomiadament d'una treballadora.

Els concentrats, que van tallar des de 2/4 d'1 del migdia el carrer de la Rasa, al polígon industrial de Santa Anna de Santpedor, van denunciar que l'acomiadament «disciplinari» d'aquesta treballadora és «injust» i que l'empresa «només» l'ha acomiadada per fer ús del seu dret de gaudir «de dos dies de permís retribuït».

Els manifestants van llançar petards i van acusar el departament de Recursos Humans de l'empresa d'actuar «amb mala fe» i d'haver gestionat el procés d'acomiadament de la treballadora d'una manera esbiaixada «només» pel fet que és afiliada a la CGT. Amb un megàfon, els concentrats van exigir a la direcció de l'empresa que sortís al carrer a donar explicacions, però les portes de la nau van romandre tancades tota l'estona mentre un equip de seguretat controlava que ningú accedís al recinte. Els concentrats van demanar la readmissió «immediata» de la treballadora.

L'última paraula, el jutge

En declaracions a Regió7, fonts de la direcció de l'empresa van desmentir les acusacions de la CGT. «S'han fet les coses d'acord amb la llei», van afirmar, fent referència al procés d'acomiadament de la treballadora. Aquestes mateixes fonts van assegurar que l'«última paraula» sobre el cas la tindrà la justícia. «És el jutge el que haurà de decidir qui té la raó», van apuntar.

D'altra banda, aquestes fonts van lamentar la manera com els concentrats van expressar la seva disconformitat amb la decisió de la direcció de l'empresa. «Considerem que és una falta de respecte. Aquesta matinada han fet pintades al domicili d'un dels directius i, avui al matí, davant de la nau de Proseat», van explicar. La direcció de l'empresa assegura que denunciarà aquests fets als jutjats.