Seat ha posat en marxa les obres de la seu de Cupra, al costat de la seu central que l'automobilística té a Martorell, amb l'objectiu de crear un espai multiusos diàfan de 2.400 metres quadrats que entrarà en funcionament al principi del 2020. Així ho va anunciar ahir des de Liverpool el conseller delegat de la companyia, Wayne Griffiths, que també va detallar que l'antic edifici Seat Sport es convertirà en la Cupra Racing Factory, amb unes obres que es preveu que acabin a final d'aquest any. Cupra també disposarà d'un espai «exclusiu» a Casa Seat, el futur edifici multidisciplinari que s'ubicarà a Barcelona.

«La seu de Cupra suposarà la culminació de la consolidació com a marca independent. L'objectiu és duplicar les vendes de la marca en els propers dos o quatre anys, i tenir instal·lacions pròpies permetrà incrementar la plantilla en 100 treballadors», va destacar Griffiths.

La seu de Cupra, marca impulsada per Seat el 2018, evocarà un pàdoc de curses de motor. Segons ha detallat l'automobilística, l'edifici es dividirà en dos pisos, que acolliran el centre operatiu dels departaments de vendes, màrqueting, compres i finances. L'edifici, ubicat en un terreny de 10.500 metres quadrats, estarà envoltat de natura i disposarà d'un pati i una terrassa per fer esdeveniments a l'aire lliure -principalment presentar nous models.

Pel que fa a les antigues instal·lacions de Seat Sport, de 16.000 metres quadrats, s'hi ha començat una reforma integral per convertir-les en la Cupra Racing Factory. «Serà el nostre taller de turisme de competició, on es fabricaran els futurs cotxes de curses i es prepararà el debut del Cupdra e-Racer, una competició de turismes elèctrics», va assegurar Antonino Labate, director d'estratègia, desenvolupament de negoci i operacions de Cupra.

Actualment, els punts de distribució de Cupra consten de 222 corners, que l'automobilística aspira a ampliar fins als 245 punts al final d'aquest 2019, i arribar així al 20% de la xarxa Seat. En paral·lel, hi ha previst inaugurar botigues especialitzades Cupra fora dels concessionaris Seat. La compa-nyia està treballant per obrir punts de venda a Munic, Hamburg, Viena i Mèxic.

Quant a les vendes, durant els cinc primers mesos del 2019, Cupra ha distribuït 10.300 cotxes, el 76,8% més que durant el mateix període de l'any passat. En relació amb els models, la marca està enllestint el llançament del Cupra Ateca i treballa a perfeccionar el León Cupra, mentre ja ha presentat el Cupra Formentor, de motor híbrid i que preveu posar a la venda el 2020. De fet, aquests dies s'ha presentat a Liverpool la marca Cupra, amb l'exhibició del Formentor i també de l'e-Racer, el primer turisme 100% elèctric desenvolupat pels engi-nyers de la marca. També s'hi dona a conèixer el Seat el-Born, basat en la plataforma MEB del grup Volkswagen al qual pertany Seat.