Segueix-nos a les xarxes socials:

El sector turístic espera una ocupació del 90% a la costa

El sector turístic espera una ocupació del 90% a la costaeloi tost/acn

El sector turístic espera una ocupació al voltant del 90% a les destinacions de costa durant l'agost, el mes més fort de les vacances d'estiu. A les comarques de Tarragona, els hotelers alerten que la temporada no serà «per tirar coets» i signen acabar amb les xifres de l'any passat, d'un 90%. La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT) ho atribueix al creixement de Turquia i al repunt d'Egipte i Tunísia.

En canvi, al Maresme preveuen xifres similars a les del 2018, amb ocupacions del 93% i una recuperació del turista rus, mentre que a Sitges, del 90% després que l'any passat no s'hi arribés.

Al Pirineu de Lleida, calculen arribar a xifres properes a la plena ocupació, després d'un juliol marcat, en el cas de les comarques de l'Alt Pirineu pels efectes de la cancel·lació del Doctor Music Festival.

A les comarques gironines, el 70% dels hotelers confien repetir els números de l'any passat. La resta, però, no són tan optimistes. A la demarcació, sobretot, els pics d'ocupació es preveuen registrar al litoral i durant la primera quinzena d'agost. Arreu de la Costa Brava, els hotels ompliran entre el 85 i el 90% dels llits.Un any «extraordinari»

«El 2017 vam tenir un any extraordinari, mentre que el 2018 no va ser tan bo però també vam tancar una bona campanya que esperem mantenir aquest any», va resumir ahir a l'ACN el president del Gremi, Jordi Noguera, que va celebrar que els efectes dels atemptats de Barcelona i Cambrils de fa dos anys «ja s'han superat».

Noguera es mostra satisfet per les ocupacions superiors al 90%, que atribueix a una «millora social, política i econòmica al conjunt de l'Estat espanyol». Malgrat el fracàs en la formació de Govern, creu que això no suposarà cap «daltabaix desestabilitzador».

Prem per veure més contingut per a tu