Catalunya lidera el projecte transfronterer per potenciar les pimes agroalimentàries
El programa proposa desenvolupar projectes empresarials al voltant de productes agroalimentaris del sector de l'oli d'oliva, l'albercoc, la patata i la carxofa El projecte busca la integració econòmica a la frontera entre França, Espanya i Andorra
El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació lidera el projecte Interreg POCTEFA Transgrowth, que té com a socis la Cambra d'Agricultura dels Pirineus Orientals i el departament de Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Administració Local de Navarra.
El programa proposa desenvolupar un projecte que afavoreixi la competitivitat de les petites i mitjanes empreses agroalimentàries del sector de l'oli d'oliva a Catalunya; l'albercoc, la patata i la carxofa als Pirineus Orientals, i la producció ecològica a Navarra.
L'objectiu del projecte, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i que es durà a terme entre el 2020 i el 2022, és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra.
El projecte Transgrowth ha estat atorgat dins la tercera convocatòria del projectes Interreg POCTEFA 2014-2020, en la qual s'han programat 43 projectes. El pressupost total del programa és de 646.168 euros, el 49% del qual li correspon executar-lo al departament d'Agricultura.
Estratègies conjuntes
El projecte està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020). El seu és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera entre aquests tres estats. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d'activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d'estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.
Nous projectes agroalimentaris
L'objectiu principal del projecte, que es durà a terme entre el 2020 i el 2022, és fomentar l'aparició de nous projectes empresarials al voltant dels productes agroalimentaris triats per cada territori i fomentar-ne la qualitat.
Així doncs, s'instaurarà una metodologia de treball conjunta entre els socis per tal de trobar emprenedors, per impulsar noves iniciatives i per donar el suport necessari per iniciar aquests nous projectes.
El programa s'iniciarà amb la identificació dels segments amb més potencial de creixement de cada producte agroalimentari, que inclou el projecte (sector de l'oli, albercoc, carxofa, patata i producció ecològica), l'intercanvi d'experiències i coneixement, i la selecció de noves iniciatives a cada territori.
Aquest projecte continuarà donant suport a les emprenedories a través d'assessoraments, plans de viabilitat i continuïtat, i amb l'organització d'una jornada de Business Matching. A més, també està previst fer promoció i difusió de les iniciatives empresarials que es generin dins d'aquests nous projectes.
Temes
Més a Economia
-
«Els clients joves són els que tenen més clares les inversions sostenibles»
-
El programa d’‘Indústria Connectada’ de Fom Talent torna a València
-
Mor als 92 anys Lluís Vilà, president i fundador del Grup Vilà Vila
-
La Inspecció de Treball fa un 43% més d’actuacions en seguretat i salut laboral el 2023 respecte a l’any anterior