Segueix-nos a les xarxes socials:

Les exportacions de Seat representen el 3% de l'economia espanyola

L'empresa automobilística amb seu a Martorell va exportar l'any passat un total de 397.835 vehicles, que suposarien 577 quilòmetres posats en fila

Les exportacions de Seat representen el 3% de l'economia espanyolaseat

Seat va exportar 397.835 vehicles des de la seva factoria de Martorell durant l'exercici passat, la qual cosa representa un valor pròxim al 3% del total de l'economia espanyola, segons va informar la companyia en un comunicat.

La marca del grup Volkswagen va destacar que aquests gairebé 400.000 vehicles enviats a altres països l'any passat crearien una columna de 577 quilòmetres si es posessin en vertical, «suficient per superar l'exosfera i arribar a l'espai exterior».

Seat té presència comercial en 80 països de tot el món i per enviar el seu vehicles recorre, en alguns casos, a les sinergies amb el consorci Volkswagen per completar els enviaments i que siguin rendibles si són poques unitats. Els principals països receptors dels vehicles «made in Martorell» de Seat són Alemanya, al davant del Regne Unit, França, Itàlia i Mèxic, als quals arriben tant per vaixell (44%), com per tren (6%) o en camió (50%). La firma creu que el ferrocarril juga «un paper clau» per a la companyia en la distribució des del port de Barcelona, ja que disposa d'una línia ferroviària exclusiva que uneix diàriament la fàbrica de Martorell amb la infraestructura portuària.

Prem per veure més contingut per a tu