El president de la patronal Pimec, Josep González, ha avisat que si no hi ha una vacunació ràpida i massiva es podria tornar a perdre la temporada turística d'estiu. "Un altre any sense turisme seria un cop molt important, una cosa és aguantar una temporada i una altra aguantar-ne dos", ha advertit González al programa 'Converses' de Cope Catalunya i Andorra. El president de la patronal ha argumentat que els turistes comencen a pensar i concretar les seves vacances a partir de març i abril i si la situació no és segura no vindran. González, d'altra banda, s'ha mostrat convençut que hi haurà acord per estendre els ERTO i ha demanat que no es tardi en arribar a un acord.

"En aquest país, tenim la mala costum de prendre decisions quatre dies abans que finalitzin els terminis i això provoca que tots estiguem patint més del compte", ha lamentat. "L'empresari que té gent en ERTO es passarà tot el mes de gener pensant si li renovaran l'expedient o no", ha afegit.

D'altra banda, González ha reiterat les crítiques cap a les restriccions imposades per la Generalitat al comerç i la restauració perquè no se'ls explica els motius del tancament. "Hem de ser capaços d'explicar-los per què es confina el sector i si els sabem donar una explicació es resignaran. Si no la sabem donar, consideraran que s'està cometent una injustícia amb ells", ha dit en l'entrevista a COPE Catalunya i Andorra.

D'altra banda, ha reclamat al Govern campanyes de conscienciació per evitar comportaments incívics i explicar com s'han de comportar en bars i restaurants i "quan han de dur mascareta i com i quanta gent" es poden reunir.

En matèria política, ha criticat que el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, mantingui el càrrec -actualment les funcions estan delegades en la vicepresidenta Mònica Roca- i ha dit que és de "dubtosa legalitat i ètica". A més, ha afirmat que la proposta d'elevar a 1.500 euros el Salari Mínim Interprofessional és "inviable" i una "barbaritat".

"Qualsevol que en sàpiga d'economia sap de l'impacte que suposaria pujar fins a aquesta xifra el SMI. Les conseqüències serien tremendes", ha afegit González, que en tot cas aposta per pujar-lo de manera gradual "perquè sinó suposaria el tancament de moltes empreses".