25 de febrer de 2021
25.02.2021
Regió7

Sánchez anuncia noves ajudes per valor d'11.000 milions per a empreses, pimes i autònoms

Les mesures es destinen a hostaleria, restauració, petit comerç i sector turístic

25.02.2021 | 00:07
Sánchez anuncia noves ajudes per valor d'11.000 milions per a empreses, pimes i autònoms

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar ahir al Congrés que l'executiu posarà en marxa «les pròximes setmanes» un nou paquet d'ajudes per valor d'11.000 milions d'euros per a empreses, pimes i autònoms. Segons Sánchez, «és una quantitat important de recursos per seguir donant suport a sectors que creixien abans de la pandèmia i que ara es troben en una situació extremadament complexa, com l'hostaleria, la restauració, el petit comerç i el sector turístic, entre d'altres». «Els ajuts permetran que contractin els treballadors necessaris per a la recuperació econòmica, perquè no només volem salvar empreses i llocs de treball, sinó reforçar-los i crear-ne més», va afirmar.

Segons fonts del Govern, seran ajuts destinats principalment a pimes i autònoms i en aquests moments «s'està tancant la negociació amb el Banc d'Espanya i els bancs». El pla inclourà un fons per a quites i un altre per a recapitalització de les pimes, i el disseny dels mecanismes és a càrrec de la vicepresidència econòmica. Les mateixes fonts apunten que els detalls es coneixeran quan les mesures arribin al Consell de Ministres: «Considerem que el que és important en aquest moment és l'anunci del paquet addicional d'ajuts», perquè «és una quantitat de recursos important per donar suport a sectors que ara es troben en una situació difícil». Els diners, segons aquestes fonts, permetran reforçar la solvència dels balanços de les empreses, les pimes i els autònoms, perquè «puguin reprendre la seva activitat, fer les inversions necessàries i contractar els treballadors que requereixen per iniciar en plenitud de facultats la recuperació econòmica».

Sánchez ho va anunciar en la seva compareixença al Congrés per retre comptes sobre l'aplicació de l'estat d'alarma. A l'inici de la intervenció va fer una crida a la «unitat» de les forces parlamentàries perquè «després d'un any d'aturada econòmica la societat espanyola està exhausta i espera de la política humanitat, responsabilitat i generositat». «La societat demana unitat, i és el que vinc a demanar a aquesta cambra», va dir. Sánchez va afirmar que la recuperació econòmica és una esperança «real, efectiva i possible», però també hi ha d'haver una recuperació «emocional» de la ciutadania. Va recordar que des de l'inici de la pandèmia el Govern ha posat en marxa ajuts a empreses, treballadors i llars «equivalents al 20% del PIB, un exercici de protecció mai vist». Segons el president, «només el pagament dels salaris en ERTO i autònoms ascendeix a 40.000 milions als quals se'n sumen 116.000 de crèdits ICO».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook