09 de març de 2021
09.03.2021
Regió7

L'energètica PEUSA impulsa la compra col·lectiva de panells solars a la Seu d'Urgell

La proposta permet als usuaris un estalvi de fins al 10% respecte als preus de les instal·lacions d'autoconsum

08.03.2021 | 23:01
L'energètica PEUSA impulsa la compra col·lectiva de panells solars a la Seu d'Urgell

L'empresa energètia PEUSA va iniciar ahir el projecte de fer una compra col·lectiva de panells solars per a autoconsum per als residents de la Seu d'Urgell i voltants. Això implica instal·lar plaques fotovoltaiques a la teulada d'edificis d'habitatges i empreses, per produir la pròpia energia elèctrica. La iniciativa permet als usuaris estalviar fins a un 10% respecte dels preus habituals d'aquestes instal·lacions, la compensació d'excedents des del primer dia i la garantia que l'estiu del 2021 tots els projectes estaran en funcionament.

La proposta inclou tot el procés i fer-se càrrec de totes les gestions. Això implica des del dimensionament de les necessitats fins a la instal·lació, la posada en marxa i la possible gestió de finançament, si els usuaris ho desitgen. El projecte d'instal·lació de plaques d'autoconsum d'energia 100% renovable es detalla al web de la companyia energètica i les persones interessades s'hi poden adherir fins al 31 de maig de 2021.

Amb la compra solar col·lectiva els usuaris es beneficien d'un 10% de descompte respecte als preus habituals de les instal·lacions d'autoconsum energètic, en infraestructures que disposen de material innovador i de qualitat. A aquest estalvi s'hi afegeix la bonificació de l'ICIO (impost sobre construccions, instal·lacions i obres) a la capital de l'Alt Urgell i la compensació d'excedents energètics que PEUSA aplica des de febrer del2020. Aquesta compensació consisteix a cobrar per l'energia generada per les plaques solars i no consumida, import que s'abona mensualment a la factura de la llum de cada habitatge. La iniciativa és possible gràcies a l'acord de col·laboració entre PEUSA i Becquel, una empresa lleidatana experta a instal·lar panells solars per a l'autoconsum, que ha explorat i obtingut èxit en l'organització de compres solars col·lectives a diferents municipis de Catalunya. Becquel és una empresa innovadora, de tracte proper amb el client i amb un gran respecte pel medi ambient. Aquests valors compartits són els que han afavorit l'aliança entre les dues empreses energètiques catalanes.

La solució de generar la pròpia energia és un gran pas per reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera, a més d'aportar un estalvi important en la factura de la llum.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit