Segueix-nos a les xarxes socials:

BFORPLANET-LIVE

Els experts apunten als ODS en la millora postpandèmica

La recuperació econòmica després de la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19 requerirà un full de ruta que permeti als sectors públic i privat col·laborar de manera estreta, i aquesta ruta és la que dibuixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides (ONU)

Els experts apunten als ODS en la millora postpandèmica

Així ho va recollir el document de conclusions del I encontre digital 'BforPlanet-Live', en el qual van participar experts com la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera; el ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque; l'exministre d'Ambient del Perú i director del programa internacional de Clima i Energia de WWF i altres personalitats.

Els experts coincideixen en el document, que serveix d'antesala per a 'BforPlanet' (l'esdeveniment centrat en l'impuls dels ODS, que se celebrarà al juliol), en què per pal·liar la crisi, els ODS constitueixen per si mateixos un full de ruta que pot ajudar a ordenar les prioritats per a una recuperació sostenible, ineludible en aquest moment, que serveixi de suport i impuls per a un nou model econòmic.

En aquest sentit, els participants en l'encontre 'BforPlanet-Live' van subratllar la necessitat que el sector privat s'impliqui al màxim nivell en l'adopció d'aquests objectius i reclamen consensuar una política d'aliances global, que ofereixi més opcions d'èxit; l'apoderament de la societat civil; i el reforç de la cooperació i la col·laboració publicoprivada. Francisco Lombardo, cofundador de 'BforPlanet', destaca com "aquestes conclusions demostren la necessitat de plantejar la participació de tots els actors implicats en la recuperació post-Covid, així com en la lluita contra el canvi climàtic. Per tallar les dues crisis és imprescindible establir aliances i basar-se en els ODS com a marc director", afegeix.

Per la seva part, Álvaro Fernández-Traid, director de 'BforPlanet' ha assegurat que el compliment dels ODS és responsabilitat de tots, d'aquí que es vulguin promoure espais de diàleg i d'intercanvi d'experiències i crear les millors condicions possibles per a la ràpida adopció d'aquests objectius en el sector privat i contribuir a revitalitzar l'Aliança Mundial per al Desenvolupament Sostenible, objecte de l'ODS número 17.

Institucions, empreses i societat civil

L'informe concedeix particular importància a la necessitat d'una visió sistèmica de la recuperació. Així, Daniel Truran, ambaixador del grup d'empreses 'B Corp' a 'B Lab Europe', destaca que, malgrat trobar-se el món en un entorn ideològicament molt polaritzat, "és necessari construir ponts entre empreses, governs, ONG i institucions religioses de tot el món, com el Vaticà, per construir un diàleg global".

En aquest sentit, experts i responsables polítics coincideixen que aquesta visió estableix que la transició a un món més sostenible s'impulsarà des de les institucions, però el paper del sector empresarial i de la societat civil serà fonamental.

'BforPlanet' celebrarà la seva I edició al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona els pròxims 7 i 8 de juliol. El programa congressual del certamen promourà l'impuls dels ODS en el sector privat i, per aconseguir-ho, exposarà estratègies corporatives ja aplicades amb èxit en l'àmbit de la sostenibilitat i els ODS.

A més a més, les ponències mostraran diferents exemples d'activitat empresarial al voltant dels ODS i com la sostenibilitat i l'economia circular poden generar noves oportunitats i nínxols de negoci en àmbits com per exemple la mobilitat, la generació i ús d'energies renovables, els canvis en l'estil de vida i l'alimentació, l'eficiència energètica, la reutilització, el reciclatge o la desmaterialització, entre altres.

Prem per veure més contingut per a tu