Seat ha introduït un nou sistema digital pioner a la planta de Martorell per predir quan poden fallar les pinces de soldadura dels robots i evitar així possibles interrupcions en la producció. Així, la multinacional pot anticipar-se a possibles incidències dels robots de la línia de producció amb la informació que generen i una sèrie d'algoritmes. La mesura suposa un pas més per avançar en el concepte d'Smart Factory o fàbrica intel·ligent. La planta de Marotrell, a més, està integrada en el 'cloud' de Volkswagen, que connecta les diverses fàbriques i digitalitza tots els processos de fabricació i logística, així que aquest sistema es podria aplicar a altres centres.

A través d'aquesta plataforma al núvol, Volkwagen recopila i sincronitza les dades de les màquines i els sistemes de totes les plantes a temps real i, a més, obté nova informació sobre els processos de producció. Així, es poden obtenir noves perspectives sobre com millorar l'eficiència en la producció. "La fàbrica de Martorell està immersa en un procés de transformació digital innovant amb solucions tecnològiques punteres en el sector de l'automoció", ha afirmat el vicepresident de Producció i Logística de Seat, Herbert Steiner. La nova eina s'ha desenvolupat des de SEAT:CODE, el nou centre de desenvolupament de software de l'automobilística a Barcelona.

El seu CEO, Carlos Buenosvinos, ha dit que l'algoritme "té la capacitat de detectar possibles incidències, anticipant així un futur problema dies abans que passi". "Això ens permet analitzar encara millor els nostres processos i, per tant, ser més productius, a més d'establir una sòlida plataforma d'innovació futura", ha afegit.