Segueix-nos a les xarxes socials:

Les famílies amb fills i ingressos fins a 32.100 euros en rebran fins a 100 al mes des de gener

La quantitat serà major en funció del nombre de menors i de la seva edat | Belarra ho considera «un primer pas» per una prestació universal per criança

Les famílies amb fills i ingressos fins a 32.100 euros en rebran fins a 100 al mes des de generMireia Arso

Els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per al 2022, aprovats definitivament pel Congrés aquest dimarts, contemplen una ajuda de fins a 100 euros al mes per famílies amb fills que perceben l'Ingrés Mínim Vital (IMV) o que tinguin ingressos econòmics baixos. La mesura, per tant, serà aplicable a partir del pròxim 1 de gener. Unides Podem i el PSOE van aconseguir un acord per incloure aquesta mesura mitjançant esmena transaccional als nous comptes públics. Aquest complement tindrà com a finalitat avançar en el suport a les famílies en situació de vulnerabilitat i reduir la pobresa infantil a Espanya. D'aquesta manera i a més dels perceptors de l'IMV, podran rebre aquesta ajuda famílies formades per dos adults i un nen amb ingressos de fins a 27.000 euros, així com famílies amb dos nens i dos adults amb ingressos totals de fins a 32.100 euros. També gaudiran d'aquest complement famílies monoparentals amb un fill a càrrec i fins a 25.700 euros d'ingressos i aquelles també monoparentals amb dos nens a càrrec i que ingressin fins a 30.800 euros anuals.

Complement més alt

A més, el complement serà major com menor sigui l'edat dels fills. D'aquesta manera, les famílies amb nens de 0 a 3 anys rebran 100 euros al mes, les que tenen fills d'entre 3 i 6 anys, 70 euros, i en el cas de 6 a 18 anys, 40 euros. La ministra de Drets SocialsIone Belarra, ha manifestat en diverses ocasions que considera aquest complement com «un primer pas» cap a la meta d'aconseguir una prestació universal per criança, un fet que vol incloure en la llei de diversitat familiar que preveu aprovar en Consell de Ministres al començament de 2022.

Prem per veure més contingut per a tu