L’economista i escriptor Emilio Ontiveros ha mort a Madrid als 74 anys, segons ha informat la cadena SER, on era col·laborador. Nascut el 1948, era catedràtic emèrit d’Economia a la Universitat Autònoma de Madrid, entitat en què va treballar i va arribar a ser vicerector el 1982. A més, va treballar per a la Universitat de Harvard, com a membre del Grup d’Investigació Avançada en Economia Internacional el 2005.

El 1987, va fundar Analistas Financieros Internacionales (Afi), firma de consultoria i formació independent orientada a l’economia, les finances i la tecnologia. La companyia opera en 16 països. Des de la creació, Ontiveros n’ha sigut el president.

Al llarg de la seva trajectòria, va escriure molts llibres i publicava articles i col·laboracions en diversos mitjans de comunicació i revistes especialitzades, fet que el convertia en un dels referents en l’àmbit econòmic. També va ser director de la revista ‘Economistas’ des de la fundació fins al desembre del 2011, i era membre de consells de redacció de diverses publicacions científiques i professionals.

La notícia de la mort ha desencadenat una allau de reaccions en què se’n destaca el nivell intel·lectual i el prestigi com a economista.