El mercat immobiliari català ha patit un descens a la seva activitat degut a la pujada del tipus d’interès, segons un informe de Fotocasa. La interacció dels particulars al mercat d’habitatge ha caigut sis punts aquest mes de setembre en comparació amb l’any passat, fins al 30%, segons el portal immobiliari. Amb tot, l’estudi confirma que Catalunya supera els nivells prepandèmics d’interacció al sector, ja que tot i que l’oferta de venda i lloguers continua baixant, les compres encara estan per sobre de les de fa dos anys. La demanda de lloguers, d’altra banda, cau substancialment respecte de l’any passat perquè els preus que registren les principals ciutats com Barcelona es troben en els “màxims històrics”, segons la directora de l’estudi.

El mercat immobiliari de Catalunya ha millorat els nivells d’activitat respecte dels precovid, però se situa per sota de Madrid, que està dos punts per sobre (32%). Els nivells de compravenda del sector s’han reduït respecte de l’any passat a conseqüència del canvi de política monetària internacional amb la pujada dels tipus d’interès.

La portaveu de Fotocasa i directora de l’estudi, María Mateos, considera que la poca oferta és “un dels problemes més significatius” de Catalunya, ja que la majoria són petits propietaris que els preocupa "l’ocupació, els impagaments de la mensualitat o destrosses de l’habitatge".