Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor als 80 anys Rosa Mari Blaya, fundadora de Manresa Tot Gresca

Vídua de Salvador Victori, la cerimònia de comiat es farà dijous a l'església de Crist Rei

Mor als 80 anys Rosa Mari Blaya, fundadora de Manresa Tot GrescaArxiu particular

La manresana Rosa Mari Blaya Boet, fundadora de diferents empreses a la ciutat, com la botiga de discos i videoclub Discjoquei, una de les primeres del sector, al carrer Urgell, i Manresa Tot Gresca, dedicada a organitzar comiats de solter i festes d’empresa, va morir dilluns als 80 anys. Nascuda el 16 d’agost de 1942, sisena de vuit germans (tots ja avui traspassats), era vídua del recentment desaparegut músic i representant d’artistes,Salvador Victori Casals, que va morir fa tot just dos mesos i mig, el passat 16 de març als 84 anys. Rosa Mari Blaya era mare de cinc fills, entre els quals el cineasta David Victori.

Perruquera de formació, Rosa Mari Blaya va regentar durant molts anys una perruqueria al barri del Poble Nou de Manresa, feina que, durant un temps, va alternar amb la botiga Discjoquei. Problemes de salut van fer que deixés el saló de perruqueria i, al cap d’un temps, muntés Manresa Tot Gresca, a finals de la dècada dels noranta, una empresa capdavantera a la Catalunya Central en el negoci d’organització d’esdeveniments. Rosa Mari Blaya es va casar amb Victori l’any 1963, quan tenia 20 anys i ell 25 i van tenir cinc fills (Montse, Mia, Xevi, Sandra i David). Deixa 10 nets.

«Era una gran mare, bolcada en la família, dinàmica, activa, emprenedora i durant els últims anys dedicada al nostre pare, a qui va cuidar per la malaltia fins al final. Sempre pensava i tenia cura dels altres», explicava avui a aquest diari Xevi Victori, qui fa uns anys va agafar el relleu del seu pare en la productora cultural Victori Produccions.

La vetlla per Rosa Mari Blaya, es farà aquest dimecres, de 10 a 14 i de 16.30 a 21 h, a Mémora Tanatori Nou (c/ Lemmerz, 1-5) de Manresa i la cerimònia de comiat se celebrarà dijous, a les 11 del matí, a l’església de Crist Rei.

Prem per veure més contingut per a tu