Seat incrementa el rendiment de la fàbrica de Martorell i un 28% les vendes impulsada per l'auge de Cupra

La segona marca s'apunta un nou rècord i entrega 107.000 cotxes el primer semestre, un 59% més que fa un any

Fàbrica Seat a Martorell

Fàbrica Seat a Martorell / EUROPA PRESS

ACN

Seat ha incrementat les seves vendes un 28,1% el primer semestre, amb més de 261.000 cotxes venuts. Aquest resultat s'ha vist impulsat per dos factors, l'auge de Cupra, la marca esportiva del grup, i el rendiment de la planta de Martorell. En el cas de Cupra, ha marcat un nou record els primers sis mesos de 2023 amb l'entrega de 107.000 cotxes, un 56,9% més que fa un any. Pel que fa a Seat, s'ha beneficiat de la recuperació del subministrament de semiconductors, que ha permès augmentar la producció i les vendes. En el cas de la factoria de Martorell, ha incrementat un 27% la producció, fins als 240.000 vehicles, mentre que la fabricació exterior de la firma espanyola, amb models com el Cupra Born, s'ha disparat un 68,4%.

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha celebrat a les xarxes els resultats de la marca durant la primera meitat de l'any i ha reconegut que són bones notícies després d'anys "durs" a causa de la pandèmia i la crisi de subministraments. "Estic content de dir que Seat ara ha tornat fermament al camí del creixement. Els volums de producció han tornat als nivells previs a la pandèmia", ha ressaltat.

"Encara queda feina per fer per assegurar-nos que podem aprofitar el que hem aconseguit per millorar encara més la propera meitat de l'any", ha afegit. L'executiu ha reivindicat els resultats i la "fortalesa" de Cupra. "Des del seu llançament ja hem venut més de 400.000 cotxes a tot el món", ha asseverat.