19 de desembre de 2019
19.12.2019

Els estudis amb més sortida laboral el 2020

Les disciplines en tecnologia, salut i empresa, lideren el rànquing de les mes demandades per les empreses

19.12.2019 | 18:11
Tecnologia i ciències de la salut entre les disciplines més sol·licitades per les empreses

Les titulacions dels àmbits tecnològic, sanitari i empresarial encapçalen el rànquing dels estudis amb més sortida professional, segons el Departament de Treball dels Estats Units, que cada any elabora una llista amb les cent professions amb més demanda laboral. En concret, les vint carreres universitàries amb més projecció al mercat laboral són Enginyeria del Programari en primer lloc, seguida d'Odontologia, Infermeria, Medicina, Matemàtiques, Fisioteràpia, Teràpia Ocupacional, Màrqueting, Òptica i Optometria, Dret, Arquitectura Tècnica, Administració i Direcció d'Empreses, Veterinària, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Mecànica, Psicologia, Economia, Logopèdia, Enginyeria Civil i Farmàcia.

L'estudi també constata que les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i les carreres relacionades amb les ciències de la salut tindran una taxa més gran d'ocupació en un futur proper. «Les millors expectatives professionals són en l'àmbit de la tecnologia», apunta Daniel Riera, director dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC. Precisament és en aquest àmbit en què les dones representen una part molt petita del conjunt d'estudiants (només una de cada deu estudiants).

Segons aquest estudi de Randstad, la digitalització generarà 1.250.000 llocs de treball fins al 2021 a Espanya. D'aquests, 390.000 seran STEM purs, 689.000 correspondran a feines induïdes que hi donaran suport i 168.000 seran feines indirectes. L'informe també detecta un dèficit de professionals especialitzats en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; les empreses necessitaran tenir aquest tipus de professionals, però faltaran candidats.

L'informe constata que algunes professions destaquen per sobre d'altres, com és el cas dels enginyers informàtics i dels professionals experts en ciència de dades i dades massives (big data). Per a Teresa Sancho, directora del grau de Ciència de Dades Aplicada (Applied Data Science) de la UOC, les empreses petites i mitjanes requereixen professionals «que puguin recollir les dades de l'empresa, emmagatzemar-les, garantir-ne la seguretat i tractar-les d'una manera adequada, i que siguin capaços de respondre les preguntes que planteja la direcció», assenyala.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
activitats amb nens

Plans per fer en família

Passa un cap de setmana o unes vacances en família perfectes!