Segueix-nos a les xarxes socials:

Fer activitats a l'aire lliure, millor dissabte que diumenge

Aquest 8 de maig s'espera una jornada de sol, temperatures de fins a 27ºC i gens de pluja, mentre que diumenge serà un dia tapat

Aquest dissabte serà un dia de sol arreu de Catalunya durant tota la jornada. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, circularan alguns núvols prims a la tarda i al litoral sud hi haurà núvols baixos que faran aquí baixar la temperatura a migdia, però a la resta del Principat l'ambient serà més càlid que el d'aquest divendres. Els termòmetres s'enfilaran fins als 27ºC a Manresa, ManresaIgualada els 25ºC a Berga, Puigcerdà i la Seu d'Urgell; i els 24ºC a Moià.

Diumenge, en canvi, s'espera un dia de núvols. Ja al llarg del matí la nuvolositat augmentarà de sud a nord i el cel quedarà a partir de mig matí entre mig i molt ennuvolat. La nuvolositat serà més abundat i compacta al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental a partir de migdia quan quedarà entre molt ennuvolat i cobert. A banda, a punts del litoral i del prelitoral hi haurà intervals de núvols baixos fins a primera hora del matí.

A partir de mig matí s'esperen ruixats a punts del terç oest, que al llarg de la tarda s'estendran a altres punts del territori, sobretot de la resta de la meitat oest. Amb tot, a l'extrem nord-est no s'espera precipitació. Els ruixats seran d'intensitat feble al matí, i a partir d'aleshores seran entre febles i moderats i localment acompanyats de tempesta i calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental. La cota de neu baixarà al final del dia dels 2.800 metres fins als 2.500 metres.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta. Per la seva banda, la temperatura màxima baixarà lleugerament arreu, si bé a punts del litoral quedarà semblant.

Prem per veure més contingut per a tu