El Servei Meteorològic de Catalunya ha alertat d'un important descens de les temperatures en els pròxims dies, que farà que s'assoleixin registres inusualment baixos per a aquesta època de l'any. A més, hi haurà nevades als Pirineus.

Un anticicló atlàntic que es troba sobre les illes Açores està afavorint un flux provinent del nord que durant aquest dimarts. Pel dimecres s'esperà un descens de les temperatures en altres zones de l'oest de la península Ibèrica. Serà a partir de la tarda del dijous 31 quan la irrupció d'una massa d'aire molt fred, procedent de latituds altes, penetrarà de manera abrupta per l'extrem nord d'Espanya estenent-se sobretot al territori català. 

Aquest descens tèrmic donarà lloc a l'aparició de gelades durant la matinada del divendres a gran part les comarques interiors. També provocarà un descens acusat de les cotes de neu en aquesta mateixa zona, que probablement se situaran per sota dels 600-800 metres. 

Durant el cap de setmana, s'espera que continuï l'episodi de temperatures baixes amb gelades generalitzades que s'estendran fins a zones prelitorals. També s'espera que durant el dissabte continuïn les nevades a les mateixes zones, tot i que amb menor intensitat. Aquesta situació començarà a desaparèixer a partir del diumenge 3 d'abril.