El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha posat en alerta el Berguedà i el Solsonès per pluja intensa aquest dimecres a la tarda. Es preveu que el temporal arribi a aquestes dues comarques entre les sis de la tarda i les dotze de la nit.

La jornada ja començarà amb mal temps al litoral. En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat per previsió de pluges intenses durant matinada al litoral i prelitoral central de Catalunya.

Segons el SMC es preveuen pluges que poden superar els quaranta litres per metre quadrat en mitja hora a les comarques afectades. En aquestes mateixes comarques també es pot superar el llindar d'acumulació de pluja de cent litres per metre quadrat en un dia. Segons Protecció Civil els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i puntualment no es descarta calamarsa. Les pluges es poden mantenir demà al matí i fins al vespre, però amb menys intensitat.

Finalment Protecció Civil demana molta prudència en la mobilitat per aquestes comarques la propera nit i matinada. Especialment alerta de no circular ni travessar rieres o zones inundables ni a peu ni amb vehicle.

Les temperatures

Respecte a les temperatures, tant les mínimes com les màximes seran similars a les de dimarts. A la Catalunya central, els valors es mouran entre els 12 i els 27 graus a Manresa; els 13 i els 27 a Igualada; els 11 i els 24 a Berga; els 10 i els 27 a Solsona; els 7 i els 22 a Puigcerdà; els 12 i els 25 a Moià i els 9 i els 26 a la Seu d'Urgell.