La cap de llista de JxCat, Laura Borràs, va lamentar ahir «l'oportunitat perduda» després del rebuig d'ERC de formar un únic grup al Congrés, ja que creu que això era el que resultava més «contraproduent» per a l'Estat.

En una roda de premsa organitzada per l'Agència Catalana de Notícies, Borràs va replicar així al cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, que en una entrevista a Catalunya Ràdio va rebutjar aquesta proposta perquè resultaria «contraproduent», com ja va fer la CUP dimarts passat.

«Com pot ser contraproduent fer allò que el rival té por que facis?», es va preguntar de manera retòrica Borràs, que va afegir: «El que és contraproduent per a l'Estat és que hi hagi un grup que defensi la república catalana al Congrés». Així, «davant la unitat d'acció dels anomenats partits constitucionalistes» contra l'independentisme, va admetre que li hauria agradat que els independentistes tinguessin un grup únic al Congrés, perquè seria una manera de «posar contra les cordes l'Estat», ja que és el que «més por» els fa, va dir la candidata.