ERC va tornar a ser ahir la força més votada en les eleccions generals al Moianès, amb el 33,73% dels vots, tot i perdre'n 810 respecte les eleccions de l'abril. D'aquesta manera, no es va poder imposar a la totalitat dels 10 municipis de la comarca, com aleshores, i n'ha cedit tres a Junts per Catalunya, que es manté com a segona força, però amb un lleuger ascens. La CUP ha irromput amb força en unes generals i ha estat la tercera formació més votada, per sobre del PSC i els comuns, que han baixat. La dreta espanyolista es manté com a minoritària, tot i l'increment de Vox.

Els partits independentistes s'han imposat de nou en les eleccions al Congrés només mig any després dels darrers comicis i sumen el 71,75% dels vots a la comarca, una xifra similar a la de fa mig any, però amb la suma d'un nou actor, la CUP, que ha tingut 1.053 vots al Moianès. La seva irrupció pot ser un dels motius de la pèrdua de pes dels republicans, que, tot i així, es mantenen com a primera força, gairebé 10 punts percentuals per sobre de Junts per Catalunya, que ha sumat el 24,08% dels vots a la comarca, tres punts més que a l'abril.

Amb tot, aquestes eleccions han trencat l'hegemonia que tenia ERC a les generals, en què s'havia imposat en els 10 pobles de la comarca, i ha cedit Calders, Monistrol de Calders i Sant Quirze Safaja a JuntsxCat. Per la seva banda, el PSC, que ha passat el tercer lloc a la CUP, ha perdut pes respecte a fa mig any, amb 204 vots menys, igual que En Comú Podem, que ha reculat 158 vots. Més País ha sumat uns escassos 58 votants i la dreta espanyolista (Ciutadans, el PP i Vox) han sumat el 8,18% de vots de la comarca, un percentatge pràcticament calcat al dels darrers comicis, però amb un canvi en la correlació de forces. Mentre que Cs ha perdut més de la meitat dels votants i el PP també retrocedit, Vox s'ha enfilat lleugerament i ha sumat 237 vots a la comarca, 97 més que a l'abril.

A Moià els resultats han seguit la tònica comarcal. ERC s'hi ha imposat amb el 35% del vots, tot i perdre'n 243, i JuntsxCat, en segon lloc, n'ha sumat 70. Els segueix la CUP amb 428 vots (13,13%) i tant el PSC com els Comuns han retrocedit. El PP i Vox han tingut un lleuger ascens, mentre que Cs ha perdut 100 votants.