La CUP s'ha presentat per primer cop a la història a unes eleccions generals, i a Manresa ho ha fet obtenint 3.300 vots, el 8,99%. Són alguns vots més que a les eleccions del maig, quan la formació rupturista es va endur 3.269 suports.

Segons Jordi Masdeu, exregidor cupaire i que anava com a suplent a la llista de la CUP per Barcelona, aquest resultat «demostra que la CUP continua sent un projecte consolidat a Manresa, per sobre de partits amb representació estatal i una capacitat d'influència mediàtica molt superior a la nostra».

Va recordar que a les primeres eleccions on la CUP es va presentar a Manresa, el 1991, només va obtenir 471 vots. Masdeu va seguir ahir la nit electoral al local de la Batzegada, a la plaça Gispert, al costat de la cap de llista de Fem Manresa, Roser Alegre, els exregidors Gemma Tomàs i Jordi Garcés, els regidors Jordi Trapé i Gemma Boix i una vintena de persones més.

Sobre els resultats al Congrés, on la CUP ha obtingut dos diputats (menys dels esperats), Alegre va remarcar que és «positiu perquè suma dos representants al bloc independentista».