La direcció nacional del PP considera que el cap de l'executiu en funcions, Pedro Sánchez, ha d'«anar-se'n per superar el bloqueig» polític que pateix el país i demanar disculpes per la repetició electoral a la qual ha sotmès els espanyols.

El secretari general del partit i director del comitè de campanya, Teodoro García Egea, va recordar ahir que el dia en què «es va desbloquejar Espanya» fa tres anys va ser «un dia en què Pedro Sánchez va dimitir». Aquesta decisió va propiciar l'abstenció del PSOE a la investidura de Mariano Rajoy.

«En aquest moment cap on ens condueix el PSOE és de nou al fet que, perquè la política espanyola avanci, Pedro Sánchez se n'haurà d'anar», va manifestar el número dos de Casado en una entrevista a Antena 3.

García Egea va subratllar que Sánchez va convocar eleccions pensant que tenia el mateix escenari que Mariano Rajoy el 2015 i ha perdut tres escons. Atès que és «incapaç» d'arribar a acords, va assegurar que ha de plantejar-se si ha d'apartar-se a la situació. «Hem repetit eleccions, no aconsegueix arribar a acords i estem pitjor del que estàvem: algú ha de pagar-ho», va manifestar prèviament en una altra entrevista a Onda Cero.

En termes semblants es va expressar el sotssecretari de Comunicació, Pablo Montesinos, que va dir a Telecinco que Sánchez «ha d'anar-se'n per superar el bloqueig». Segons ell, les eleccions han demostrat que «el PP és l'alternativa i lidera el centredreta amb un projecte moderat» i «centrat en les preocupacions reals dels espanyols». I va repetir la mateixa idea en una altra entrevista a La Sexta, on va criticar el «tacticisme electoral» de Sánchez i va destacar el fet que hagi «empitjorat resultats», i hagi portat Espa-nya a una «situació pitjor».