Segueix-nos a les xarxes socials:

Fernández Díaz: "en un estat de dret qui acusa ho ha de provar"

El ministre insisteix a demanar que es condemni les gravacions "delictives i mafioses" amb De Alfonso

"En un estat de dret qui acusa ho ha de provar". El cap de llista del PPC a les eleccions al Congrés dels Diputats i ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va fer referència amb aquestes paraules a les informacions de la SER que el Ministeri de l'Interior va seguir Carme Forcadell i la seva família el 2013 per criminalitzar l'independentisme. "Qui ha dit que va elaborar la policia aquests informes? Qui ho ha dit? Aquí aprofitant el que ha passat sembla que la policia haurà fet de tot", va dir airejat el cap de llista del PPC.

Fernández Díaz va lamentar que "ningú ha condemnat" aquesta actuació "delictiva i mafiosa" de gravar una conversa privada i donar-la a conèixer abans de les eleccions. Segons Fernández Díaz, l'objectiu d'això és "fer mal a un partit i a un candidat".

Fernández Diaz considera que els fets dels últims dies confirmen que a més d'un fet delictiu les gravacions i les filtracions tenien "una clara intencionalitat política". "Estem al final de la campanya i vam veure independentistes manifestant-se, avui [per ahir] la presidenta del Parlament, ningú pot dubtar que qui va fer això va cometre un delicte i s'ha fet amb intencionalitat política", va ressaltar. En aquest sentit, va declarar que fer "una gravació fa dos anys per difondre-la ara forma part al gènere més negre de la política".

Així mateix, el ministre de l'interior en funcions va alertar que el que li ha passat a ell li pot passar a qualsevol. "I amb quina autoritat moral sol·licitaran que hi hagi solidaritat en relació a que pràctiques d'aquest estil incompatible amb el normal funcionament de l'estat de dret es puguin produir?", va preguntar.

Preguntat per les noves gravacions i filtracions, Fernández Díaz ha assegurat que no estarà comentant "una gravació il·legal degudament editada i esbiaixada i programada que es va publicant. No entraré en aquest joc, no tinc res més a dir sincerament", va afegir, tot i les preguntes dels mitjans de comunicació. El ministre va reiterar que a Daniel de Alfonso "se'l sotmet a un judici sumaríssim" i que ha portat a que s'alterés l'ordre del dia del ple del Parlament.

Prem per veure més contingut per a tu