Segueix-nos a les xarxes socials:

Primàries Manresa destaca la presència d'activistes de l'escola pública

Presenta les seves propostes per l'ensenyament públic

Primàries Manresa destaca la presència d'activistes de l'escola públicaArxiu Particular

Primàries Manresa ha presentat les seves propostes en l'àmbit de l'ensenyament que formen part del programa electoral, elaborat a partir de les aportacions fetes en el marc dels debats participatius.

Abans de desgranar-ne les línies principals, Marc Olivé en nom de Primàries Manresa ha volgut fer explícita que "la nostra llista és l'única que conté persones amb llarga trajectòria de dedicació i activisme en pro de les escoles públiques de la ciutat, persones com en Josep Gallardo o jo mateix, així com professors i mestres, i que sabem per experiència pròpia els problemes que tenen les escoles i les AMPA de la ciutat".

Ha recordat també que durant tots aquests anys de govern municipal amb l'actual equip JxManresa i ERC l'ensenyament públic no ha tingut cap suport real a tenor dels pressupostos dedicats. Com a colofó, ha recordat que els dos candidats d'aquests grups van votar en contra de la proposta de construcció d'una cuina a l'escola pública Flama i han "condemnat als pares i mares de Manresa a pagar-la de la seva butxaca".

Seguidament, s'han exposat les principals propostes que Primàries Manresa durà a terme des de l'ajuntament. Les propostes es basen en el reconeixement que l'escola pública sempre ha estat un dels pilars de la nació catalana i que aquesta ha de ser una de les principals institucions per la igualtat d'oportunitats efectiva dels infants i un centre on els barris i els manresans "es relliguin i avancin junts per un futur millor, major integració i arrelament". Per dur a terme aquests ideals, la plataforma ciutadana proposa aprofundir el rol consultiu i decisori del Consell Escolar Municipal, es compromet a que sempre hi hagi representació de l'ajuntament als consells escolars dels centres, lluitarà activament per evitar el tancament de grups en l'ensenyament públic, i la millora de les ràtios alumnes/mestre.

Així mateix, Primàries Manresa s'ofereix per acompanyar les reivindicacions dels claustres i direccions davant el Departament d'Ensenyament de la Generalitat.Conserge de reforç

La formació manresana té també propostes ambicioses per ajudar a les AMPA, que van des "d'ajudar a que es coneguin i cooperin entre elles, facilitar-ne la federació i enfortir la seva veu", fins al compromís "d'estudiar la possibilitat i viabilitat de fer que les aportacions de les famílies a les AMPA puguin obtenir beneficis fiscals". No descarten la possibilitat de tornar a fer convenis de col·laboració directes entre ajuntament i AMPA, per exemple per ajudar a finançar el transport escolar, el desplegament de les beques de material -que volen que es facin efectives a principi de curs-, i la possible subvenció d'activitats extraescolars.

Finalment, Primàries Manresa ha recalcat que treballarà per establir el perfil de "conserge de reforç" per poder cobrir baixes laborals des del primer dia, i es compromet a trobar una solució per l'escola Valldaura, que a part del problema de les instal·lacions en barracons té l'afegit de l'activitat potencialment perjudicial de Pymsa, problema que afecta a l'escola i al barri en general.

El programa complet en l'àmbit de l'ensenyament es pot consultar clicant aquí.

Prem per veure més contingut per a tu