Segueix-nos a les xarxes socials:

L'escuderia de Raikkonen utilitza tecnologia solar bagenca

Lotus usa el programari de Webdom Labs a la seva motor-home

L'empresa de Santpedor Webdom Labs, especialitzada en el disseny d'equips de control energètic tant per al sector domèstic com per a l'industrial, ha portat un dels seus dissenys al campionat mundial de fórmula 1. Concretament, un sistema propi de Webdom Labs (que és una spin off de Domini Ambiental) és utilitzat per l'equip Lotus F1 Team, l'actual escuderia de l'excampió del món d'aquest esport Kimi Raikkonen, per controlar la producció d'energia solar de la seva motor-home pels circuits europeus del mundial.

El controlador es va utilitzar per primer cop al Gran Premi d'Espanya que es va celebrar al Circuit de Catalunya. En un comunicat l'empresa explica que el seu equip ha arribat als circuits del Campionat del Món de Fórmula 1 gràcies a Trina Solar, que és una de les empreses líders mundials en energia fotovoltaica i ha portat els seus panells a l'equip Lotus F1 Team (l'antic equip Renault), de la qual és una de les patrocinadores.

El sistema de control dissenyat per l'equip de Webdom Labs serveix per controlar la instal·lació de generació fotovoltaica del motor home de l'escuderia que és d'1,8 kw de potència. El sistema de control detalla en cada moment i en temps real l'energia que s'esta generant a la instal·lació, l'energia que s'ha generat al llarg del dia i també ajuda a fer-se una idea de què es podria fer amb l'electricitat que s'està generant en cada moment. Amb 2,1 KW, per exemple, es podrien carregar de forma simultània els mòbils de 47.632 persones, que són més que la població d'Igualada. El controlador també inclou un quart indicador que mostra la quantitat de diòxid de carboni que s'ha deixat d'emetre gràcies a l'energia neta que produeix la instal·lació solar.

A més a més, la interface també inclou un resum històric de les dades de tot el dia.

L'equip de monitoratge dissenyat per l'empresa instal·lada al polígon de Santa Anna I de Santpedor permet també fomentar i aconseguir un estalvi i més eficiència en l'ús de l'energia elèctrica. De fet, encara que aquest programa s'ha instal·lat per controlar la generació energètica d'una instal·lació fotovoltaica, també té dispositius per poder controlar el consum energètic de llars i empreses i altres instal·lacions.

A més a més, a part del consum de llum, també es pot controlar el consum d'aigua, el del gas, la temperatura i també la humitat de l'ambient.

Prem per veure més contingut per a tu