02 de desembre de 2008
02.12.2008
Crisi a Tailandia

Aterra a Madrid l'avió del primer grup d'espanyols procedent de Bangkok

02.12.2008 | 08:43

El primer grup d'uns 62 espanyols bloquejats a Tailàndia per les protestes antigovernamentals en els dos aeroports de Bangkok va aterrar aquesta matinada a Madrid en un dels avions noliejats pel ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació.

L'aeronau de l'Exèrcit de l'Aire, que va partir de la base aèria d'Utapao, va aterrar a les 03.30 hores en la madrilenya base aèria de Torrejón d'Ardoz. A la pista, els turistes espanyols van ser rebuts per les seves famílies després de romandre retinguts durant una setmana a Tailàndia, el que va provocar que alguns d'ells critiquessin les gestions realitzades pel Govern i l'Ambaixada d'Espanya.

En declaracions a RNE, els espanyols nouvinguts es van mostrar cansats després de 14 hores de vol. A més van informar que havien posat a la seva disposició dos autobusos que els traslladarien a la T-4 de Barajas on havien de recollir el seu equipatge.

Així, conclou el calvari viscut per la majoria d'aquests 62 turistes espanyols, que van ser sorpresos a Tailàndia quan, el passat 27 de novembre, el primer ministre d'aquest país, Somchai Wongsawat, va decretar l'estat d'emergència en els dos aeroports de Bangkok. Aquests havien estat presos per manifestants que exigien la seva dimissió.

Algunes fonts han xifrat en uns 600 el nombre d'espanyols bloquejats al país per les protestes antigovernamentals. La diplomàcia espanyola ha decidit que tornin a Espanya primer aquelles persones a les quals urgia més la seva tornada per motius de salut. L'ordre de tornada de la resta s'ha establert en funció de l'antiguitat de la seva data prevista de tornada.

Uns 150 turistes més viatgen a aquestes hores cap a Espanya en el segon avió de la Força Aèria que els va recollir a la capital tailandesa. A més, un altre grup composat per prop de de 139 persones arribarà en les pròximes hores en un altre avió de l'Exèrcit de l'Aire desplaçat a l'aeroport d'Utapao (a unes tres hores per carretera de Bangkok) per recollir als espanyols que queden al país. Entorn de les 8.30 hores de demà (hora local, 2.30 a l'Espanya peninsular) aterrarà a Utapao l'avió noliejat per Exteriors de la companyia Iberworld i amb capacitat per més de 300 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho