La intensitat i el convenciment són els pilars del Suzuki en els seus partits al Congost. Aquesta tarda, els jugadors de Jaume Ponsarnau els volen recuperar per derrotar un Xacobeo Blu:sens que intentarà generar dubtes en l'equip bagenc, que ve d'una dura derrota (71-54) en la pista del Meridiano Alacant, sobretot pel baix nivell ofensiu. Per al Suzuki, el partit ha de ser un pas més cap a l'objectiu de lligar la seva permanència a l'ACB; en cas que la victòria es quedi a casa, el balanç seria un positiu 4-2.

L'entrenador Ponsarnau valora que "més que analitzar si juguem al Congost o a fora, sempre vull de l'equip el màxim rendiment, tot i que fins ara ha estat clar que al Nou Congost hem tingut un plus que ens ha faltat a fora, menys en el partit de Sant Sebastià". Pel que fa a la importància dels inicis de partit, l'entrenador opina que "és un aspecte que ens interessa, però també hem d'estar molt preparats mentalment si no fos així per tal de refer-nos i reconduir-lo".

Sobre la baixa del lesionat Brian Cusworth, l'entrenador raona que "ens determina no tenir-lo, però si ens obsessionem seria un error; el paper de Ruffin ha d'anar pujant, i ens pot ajudar molt". En l'anàlisi del conjunt gallec, Ponsarnau incideix en l'actuació del grec Vasielidis, que "a més dels punts que està fent, té el lideratge emotiu del grup", i Marc Jackson, que "treu molt profit del seu pes i corpulència sota cistelles". A més, hi ha Reyshawn Terry, "que té un joc molt versàtil, és un quatre amb els moviments de tres".

En la rotació exterior hi ha Tuky Bulfoni i Djedovic, als quals Jaume Ponsarnau qualifica de "jugadors molt agressius i que també poden ser decisius en atac". Maximiliano Stanic, un base argentí de 30 anys i amb passaport italià, "és director, molt ràpid i incisiu".

Curro Segura exigeix defensa

L'entrenador del Xacobeo Blu:sens, l'andalús Curro Segura, porta tota la setmana recalcant als jugadors que la defensa decidirà el partit i en la premsa de Santiago feia una especial menció que "fins ara, el Manresa és l'equip de l'ACB amb la millor defensa". Han estat 351 els punts encaixats en cinc partits pels manresans (uns 70 per partit), tot i que al Barça n'hi han fet menys (326). Segura també destaca que "hi haurà pocs equips que siguin capaços de guanyar a Manresa, és una de les pistes més complicades de tota la lliga".

Pel que fa a la plantilla gallega, arriba amb l'única problemàtica física d'un cop als bessons que es va fer el base suplent, Juan Alberto Aguilar (ex-Cajasol), però que estarà a punt per jugar. Pel Suzuki, tot i les dificultats que ha passat durant les últimes dues setmanes Rodrigo San Miguel amb la seva esquena, el base estarà disponible per al partit. Dani López opina que "el Xacobeo ja ha demostrat del que és capaç i és vital no perdre en la nostra pista després dels mals partits a Alacant i a Múrcia".

El partit serà el primer a casa en l'hora habitual de les 7 i es podrà seguir la transmissió a través del web de Regió7 (www.regio7.cat). Durant la mitja part es farà la presentació dels equips de base del CBiUM Albert Disseny.

GBC-Bilbao, suspès per grip

L'ACB va decidir ahir a la tarda ajornar el partit que s'havia de disputar aquest matí entre el Lagun Aro GBC i el Bizkaia Bilbao Basket per la confirmació oficial de la infecció pel virus H1N1 (Grip A) de jugadors de la plantilla bilbaïna: Javi Rodríguez, exjugador del Manresa, a més de Seibutis, Blums i Banic. Diversos integrants més de l'equip presenten ja els mateixos símptomes de la malaltia, amb febre alta i vòmits.

L'ACB va rebre ahir al matí la confirmació mèdica de l'afecció pel virus de la grip A. Els jugadors van ser sotmesos a anàlisis microbiològiques amb resultat positiu. La lliga ja estudia una nova data per al partit.