L'atleta de Santa Maria d'Oló Marta Prat va aconseguir la segona posició de la ultramarató de la Transvulcania, que es va celebrar a l'illa canària de La Palma. En l'altra prova que es va disputar, la mitja marató, va ser l'atleta del Mountain Runners del Berguedà Agustí Roc qui va aconseguir la victòria absoluta.

Miguel Heras (Salomon Santiveri), amb un temps de 8h 9'32", va ser el guanyador de la ultramarató, amb un recorregut de 83,3 quilòmetres i 8.525 metres de desnivell acumulat. En la classificació femenina, la primera va ser Nerea Martínez (Salomon-Santiveri), amb un temps de 10 h 53' 33", que va impedir que Prat revalidés la victòria de la primera edició, l'any passat, quan s'havia imposat amb una marca de 13h 38'.

Davant d'una rival tan forta com Martínez, Prat va rebaixar la seva marca en més de 2 hores en aconseguir un registre d'11 hores i 32 minuts. Amb un temps de 2h 29' 45", Agustí Roc es va adjudicar la victòria en la mitja marató, amb un circuit de 26,8 quilòmetres. En la categoria femenina, va ser Yanira Martín (Trecus B) la guanyadora, amb 3h 39'.

Marta Prat va protagonitzar un inici excel·lent, durant 3 hores i 40 minuts, fins al Refugio del Pilar, on acaba la mitja marató. A partir d'allà, a la bagenca li va costar mantenir el ritme, fins a coronar el Roque de los Muchachos, el punt més alt de la prova, a 2.440 metres. Quan l'atleta del CE Santa Maria d'Oló va emprendre el descens fins a la meta, a Los Llanos de Aridane, arran de mar, va recuperar la força i va completar el recorregut amb una cursa excel·lent.

L'atleta bagenca ja va participar, fa tres mesos, en una altra dura cursa a l'arxipèlag canari, la Transgrancanaria, la prova de referència del calendari estatal d'ultrafons. Prat va obtenir la cinquena posició en un circuit de 123 quilòmetres i 7.200 metres de desnivell per l'illa de Gran Canària.