Els atletes del Club Atlètic Manresa Ignasi Ávila i Elena Congost van rebre els trofeus acreditatius com a millors atletes de les seves respectives especialitats en el Campionat d'Espanya d'hivern organitzat per la Federació Espanyola d'Esports per a Cecs. Va ploure intensament damunt l'estadi Ciutat de Màlaga durant els dies en els quals va tenir lloc aquest campionat.

A més d'Ávila i Congost, especialistes en curses de mig fons, també van ser els millors de les seves categories el llançador David Casinos i la velocista Cristina Calleja, que van fer magnífiques marques que els donen bones expectatives de cara al campionat del Món que es disputarà el mes que ve a la ciutat neozelandesa de Christchurch.

A més a més de les bones actuacions dels atletes pertanyents a la delegació espanyola, d'aquests estatals també van destacar dos rècords del món. Van ser a càrrec de l'austríaca Natalia Eder, que va fer la plusmarca universal en llançament de javelina, i del grec Alexandros Konstantinidis, en llançament de disc.

A més dels bons resultats en els estatals, tant Ávila com Congost han estat convocats per a la concentració prèvia al Campionat del Món de Nova Zelanda, a Gran Canària. En total hi ha onze atletes catalans en aquesta convocatòria A més dels dos representants del Club Atlètic Manresa hi haurà Melani Bergés, Martí Parejo, Xavier Porras, Eva Ngui, Enric Martí, Antonio Delgado, Miguel Ángel Torralba, Oriol Sellarés i Gerard Descàrrega.

L'equip català té un paper bàsic a la selecció estatal, ja que són 11 dels 25 totals que assistiran al mundial. A més, hi ha tres esportistes de València, Madrid i Castella-la Manxa i dos de Galícia i un d'Astúries i d'Andalusia.