L'exjugador i entrenador del FC Barcelona i actual seleccionador de Catalunya, Johan Cruyff, ha demanat calma i tranquil·litat a l'afició blaugrana en recordar que encara no s'ha perdut cap títol i assegurar que, al contrari, tots els que estan en joc estan "en camí".

"Estan en camí els quatre títols, no se n'ha perdut cap. No entenc per què us obsessioneu", ha manifestat en declaracions als mitjans després de la presentació del partit entre Catalunya i Tunísia del pròxim 30 de desembre a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona.

En aquest sentit, ha recordat la mentalitat pessimista del culé i ha assegurat no entendre-la. "És gairebé pecat, però és la mentalitat d'aquí, l''ai, ai, ai què passarà' i tothom plorant. Cal seguir jugant, l'equip té qualitat i moltes possibilitats, el més important és la confiança", ha sentenciat.

"Tot s'ha exagerat, sembla que la majoria de gent no sap quina és la qualitat del Barça. El fet de perdre un partit no vol dir que les coses estiguin tan malament. No s'ha de pensar així perquè si no és millor anar-se'n cap a casa. Cada partit el Barcelona el comença perdent, perquè si empates perds dos punts", ha manifestat sobre aquesta qüestió.

I és que per a Cruyff els campionats no es guanyen el desembre, sinó el maig, i confia en les possibilitats d'un Barça que liderat per Pep Guardiola segueix el seu camí i el del 'Dream Team'. "El Barça juga de manera que sempre cal tenir el ritme de pilota altíssim i això no sempre és possible", ha apuntat.