"Vaig arribar a casa, Guardiola era en directe en roda de premsa explicant els motius del seu adéu al Barça. Em va impactar; aquella mateixa nit vaig agafar la guitarra i, de raig, em va sortir la cançó". És Jordi López, un enginyer industrial que té la música com a gran afició i és la guitarra i la veu de Falcon & Firkin, el grup que ha dedicat una peça a Josep Guardiola, el tècnic del FC Barcelona que divendres fa el seu comiat en partit oficial amb la celebració de la final de la Copa del Rei, al Vicente Calderón, davant l'Athletic Club de Bilbao.

La cançó es titula com la data en la qual es va saber que Pep Guardiola plegava: 27 d'abril de 2012. Segons López: "el Pep es mereix això i més; tots els del grup som molt culers i es dóna el cas que el millor entrenador de la història del Barça té les arrels a la nostra comarca". Divendres, els components de Falcon & Firkin no podran ser a Madrid, "però un amic comú nostre i dels pares de Guardiola sí que hi serà present, i li donarem uns CD per tal que els faci arribar a ells i a la resta de familiars. També hi afegirem una carta personalitzada al Pep, on li expliquem què és el que ens ha impulsat a compondre la cançó i li donem les gràcies per aquests quatre anys d'èxits que ell ens ha regalat a tots els barcelonistes". La cançó és una balada amb una alta càrrega sentimental.

A més de Jordi López, manresà de 36 anys, la resta d'integrants del grup Falcon & Firkin són aquests: David Sánchez (Dave), de 23 anys i de Castellbell i el Vilar, a càrrec del piano, el teclat i també veus; Adrià Galobart (Adri), un manresà de 21 anys, per al baix, oboè i veus; Eduard Adell (Edu), vilomarenc que toca la bateria i les percussions. El nom del grup prové d'un pub anglès al barri de Hackney, al nord-est de Londres, on López passava estius aprenent l'anglès.

El grup, que amb els integrants actuals es va formar el setembre del 2011, té uns antecedents acústics i va fer bolos al Voilà Cafè Teatre i a La Gramola. El seu actual estil, cantant en català, és de pop-rock amb una barreja d'influències tant britàniques com americanes. Per a López, "les nostres lletres volen explicar les situacions i sentiments de les nostres vides quotidianes i de les persones que ens envolten". Ell mateix explica que "tocar ens ho agafem com una afició, no hi ha pressa. Però ens agradaria, en un futur, poder enregistrar un disc on, naturalment, no hi faltaria pas 27 d'abril del 2012, i el nostre anterior single, Podrem tocar el cel".

Totes les cançons que formen el seu repertori es poden escoltar a www.falconfirkin.bandcamp.com. Han estat gravades a l'estudi que té a casa seva Jordi López, que ell ha batejat com Estudis Magnum. La tardor del 2011, la majoria de les composicions de Falcon & Firkin van ser remasteritzades a Dream Republica Studio.

En el rampell per escriure una cançó que és un himne de comiat a Guardiola hi ha influït molt, en paraules de Jordi López "els grans valors humans que ens ha sabut transmetre el Pep en tots aquests anys. Ens ha fet creure que amb el treball i l'esforç tot és possible. El nostre grup ha volgut expressar tot el sentiment culer després del que ha estat una temporada intensa. La setmana en la qual es perdia amb el Madrid la lliga i la Champions amb el Chelsea es va culminar, el 27 d'abril, quan va fer públic el seu comiat. Aquest és el nostre petit homenatge".

Per més informació, entreu a www.falconfirkin.com