Els jugadors de l'Assignia Manresa Adam Hanga i Haukur Palsson van debutar amb derrota en la fase de classificació per a l'Eurobasket que es disputarà l'any que ve a Eslovènia. El jugador hongarès, amb la seva selecció, va perdre contra Ucraïna per 77-71, amb un partidàs de l'exjugador manresà Sergiy Gladyr, mentre que l'islandès també havia caigut el dia abans amb el seu país a casa contra Sèrbia per 78-91. Per la seva banda, una de les noves incorporacions del conjunt bagenc, el búlgar Aleksander Yanev, no va entrar a la llista de dotze jugadors amb els quals Bulgària es va imposar a Suècia per un ajustat 78-73.

A Dnepropetrovsk, Ucraïna va derrotar Hongria, tot i que el conjunt de Hanga va entrar al darrer quart amb avantatge en el marcador, 57-59. En el tram final, però, els locals, impulsats per un gran Gladyr, autor de 19 punts amb una sèrie de 3 de 5 en triples, van aconseguir la victòria.

Tot i això, Hanga va fer una molt bona actuació i va ser el millor del conjunt magiar. Va anotar 21 punts i va fer una sèrie de 8 de 15 en tirs de camp i 3 de 7 amb triples, a més de rebre sis faltes. En el proper partit, els hongaresos jugaran dimarts que ve contra Àustria, que ahir va vèncer a la pista de Xipre per 86-89.

Islàndia planta cara

La nit anterior, a última hora, Islàndia va perdre davant de Sèrbia, la favorita del seu grup. en un partit disputat a Reykjavik davant de poc més de 1.500 persones. El jugador de l'Assignia Haukur Palsson va aportar sis punts i quatre rebots en un partit que va decidir el visitant Savanovic.

El conjunt islandès tornarà a jugar dissabte a la pista d'Eslovàquia amb l'obligació de guanyar per no despenjar-se.