L'Assignia Manresa jugarà 5 partits amistosos abans de les semifinals de la Lliga Catalana, el 25 de setembre, i s'enfrontarà a la Universitat nord-americana de Princeton, la Penya, el València, el Blusens Monbus i l'Unicaja. A més, de l´11 al 15 de setembre, l'equip entrenat per Jaume Ponsarnau farà una estada a Andorra.

La plantilla 2012-13 es va posar a caminar dilluns. Els primers entrenaments alternen la part física amb la part tècnica/tàctica i l´equip encara té dies per anar agafant la forma abans de disputar el primer amistós de pretemporada. Això serà el dia 31 d´agost, al Torneig de Sant Julià de Vilatorta. El primer rival serà la Universitat nord-americana de Princeton. Dos dies més tard, el 2 de setembre, l´equip del Bages es veurà les cares contra el FIATC Joventut, també a Sant Julià.

El 9 de setembre l´Assignia jugarà contra el València Basket a Sabadell i dos dies més tard, jugadors i equip tècnic marxaran d´estage a Andorra fins el 15 de setembre. Abans de la Lliga Catalana, l´equip de Ponsarnau jugarà dos amistosos més. El 19 de setembre contra el Blusens Monbus i el 21 de setembre contra l´Unicaja. Les seus dels dos partits encara estan per confirmar.

EL Joventut, rival a la Lliga Catalana

El 25 de setembre començarà la Lliga Catalana, a Badalona. En cas de superar el FIATC Joventut a les semifinals, la final es disputaria el 26 o 27 de setembre.

De cara als amistosos de pretemporada, Jaume Ponsarnau no podrà comptar amb la plantilla al complet fins que tornin de l´estage d´Andorra. Rasmus Larsen, que està concentrat amb la seva selecció disputant l´Europeu sub-18, serà el primer dels internacionals en incorporar-se. Ho farà el 27 d´agost.

Els 3 jugadors que estan disputant el Pre-Europeu s´incorporaran al setembre. Aleskandar Yanev ho farà el dia 11, Haukur Palsson el 15 i Adam Hanga el 16. Durant aquestes setmanes, però, 5 jugadors del CE Sant Nicolau reforcen els entrenaments del primer equip. Són els joves Albert Del Hoyo, Fernando Cerqueira, Joan Pardina, Johan Kody i Nil Angelats.