El defensa del Barcelona Éric Abidal ha relatat part de la lluita contra el càncer que el va obligar a sotmetre a un trasplantament de fetge i sotmetre a diverses operacions, en un procés en què va perdre 19 quilos i el va mantenir apartat dels terrenys de joc durant un any.

"Després de la quarta operació, els doctors em van dir que hi havia molt líquid en la meva ventre i es preguntaven com podia suportar el dolor", va dir l'internacional francès a la cadena "TF1", en declaracions que recullen avui els mitjans de comunicació francesos.

El 15 de març de 2011 el Barcelona va anunciar que Abidal patia un càncer de fetge i que anava a sotmetre a una operació quirúrgica.

Dos mesos després, Abidal tornava a una convocatòria, però el 15 de març de 2012, just un any després de la detecció de les primeres complicacions, el club anunciava que el lateral esquerre s'havia de sotmetre a un trasplantament de fetge.

"Vaig patir. Recordo un diumenge que no suportava més el dolor. Vaig demanar als metges que em induïssin al coma", va relatar el francès, de 33 anys, que va tornar després d'un any apartat del futbol.

"Mai vaig pensar en la mort, sé que Déu decideix", va comentar l'internacional francès, que va tornar als terrenys de joc el passat 6 d'abril per substituir Piqué al minut 69 contra el Mallorca en un partit al Camp Nou que el Barcelona va guanyar per 5-0.

"El meu objectiu segueix sent el mateix: seguir fent la meva vida, el futbol. Crec que he lluitat per poder acabar d'una forma bella, és a dir, sobre el terreny de joc", va concloure.