L'assemblea de l'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) que es va fer ahir va aprovar obrir un nou termini de presentació de candidatures a la presidència de l'organització. Els clubs de la màxima categoria del bàsquet estatal es van reunir ahir a Madrid per fer una assemblea extraordinària en què van definir el nou procés de contractació del president executiu i les línies de treball amb el Consell Superior d'Esports.

El període començava ahir i durarà fins al 26 de març. S'acceptaran currículums presentats pels clubs de l'ACB i pels mateixos interessats, que seran enviats l'endemà als membres de la comissió delegada, formada per 8 equips, per al seu estudi. S'acceptaran candidats que pertanyin als clubs.

Una comissió delegada

Aquesta comissió analitzarà els currículums i farà entrevistes personals si és necessari. Almenys cinc dels vuit membres de la comissió delegada han de donar la seva conformitat al candidat, que seria presentat a l'assemblea general. Hi haurà un mínim de dos candidats finalistes.

Com ha passat fins ara, és necessari que dues terceres parts dels divuit equips de l'ACB voti a favor del candidat en qüestió perquè sigui escollit president. En cas que sigui el president d'un dels equips, hi ha d'haver unanimitat.

Fins que no es trobi un president, l'assemblea va decidir dotar de poders indefinits a Esther Queraltó i Gerard Freixa perquè continuïn treballant en aquest lloc.

En la reunió d'ahir també es van establir tres blocs més de treball. El primer bloc seria el de l'àrea esportiva; el segon, el de l'econòmica i fiscal, i el tercer, el de la normativa per tal d'avançar en l'establiment de nous mecanismes de treball al costat del Consell Superior d'Esports.