A una setmana del gran partit al Bernabeu, l'exquisit partit signat avui davant Osasuna (7-0) per Andrés Iniesta i els gols de Leo Messi, que amb els tres aconseguits avui es converteix amb 371 en el màxim golejador històric del club superant Paulino Alcántara, alimenten les esperances de recuperació del quadre català.

A més de Messi han anotat Iniesta, Alexis, Tello i Pedro. Arriba l'equip del 'Tata' Martino, que avui ha donat descans a Cesc i Neymar, en la millor disposició a l'hora de la veritat. Ha recuperat la classe d'Iniesta, la millor versió de Messi, l'electricitat de Pedro; Xavi està a un gran nivell i Alexis segueix marcant.

Tot s'ha resolt en quatre minuts i dues fogonades. I això que la posada en acció d'Osasuna ha estat perfecta. Ha fixat la defensa blaugrana amb Oriol Riera i Javi Gràcia ha posat per darrere Cejudo.

En un quart d'hora desconcertant, el Barça no ha aprofitat el regal dels navarresos, dues autopistes per les bandes davant la densitat de futbolistes a la medul·lar. Quan s'ha adonat de l'esvoranc, entre Pedro i Alba per l'esquerra i Alexis, per la dreta, han obert la llauna de manera molt fàcil.

Quan els del 'Tata' han entrat en matèria, han estat imparables. Han destapat el seu millor futbol i han arraconat els navarresos a base de joc combinatiu, passis filtrats a l'interior de l'àrea, a l'espai i un perfecte aprofitament de les bandes. Tot això i l'encert davant la meta contrària.

Sobretot han destacat Iniesta i Messi. El manxec, amb el seu futbol angelical, el seu toc subtil i la clarividència que el caracteritza ha estat el dels millors dies i en aquest punt, el Barça es dispara. Ha liderat el futbol des de l'esquerra per habilitar Alba a les pujades, per combinar amb Pedro o per associar-se amb Leo Messi, que torna a estar al seu millor nivell.

Perquè els blaugranes despertessin han hagut de veure com Valdés treia una pilota de la xarxa de la seva porteria. Marcó Oriol Riera en el minut 9 després d'aprofitar un rebutgi del porter a un dur remat d'Armenteros. El gol ha estat anul·lat per clar fora de joc de l'exdavanter barcelonista.

Entre el minut 18 i el 22, el Barça ha decidit el partit. En l'1-0, Messi ha culminat una jugada col·lectiva en què han intervingut Pedro, Xavi i Alexis. Un toc subtil i pròxim per marcar el seu gol 369 com a blaugrana i igualar la marca històrica de Paulino Alcántara.

En el 22, un magnífic passi d'Iniesta a Alba ha permès al lateral assistir a Alexis per al 2-0. El xilè ha anotat el seu dissetè gol a la Lliga i ha deixat el partit sentenciat.

A partir d'aquest instant el Barça s'ha començat a agradar davant un desdibuixat Osasuna que havia perdut el nord i el seu dibuix sobre el terreny de joc.

Abans del final del primer temps, els blaugranes han tingut tres ocasions més amb un futbol molt vertical. En totes elles, Iniesta ha estat protagonista, especialment pel gol que ha marcat.

El manxec ha anotat el 3-0, el seu primer gol de la temporada, després d'enganxar amb l'esquerra i des de la frontal de l'àrea un remat sec i creuat. Iniesta ha assenyalat cap al cel per celebrar el gol.

Un enllaç de Xavi, després d'assistència d'Iniesta (m.39), i una altra jugada col·lectiva no resolta per Pedro (m.40), un altre dels destacats, ha pogut arrodonir una golejada que ha pogut ser encara més escandalosa en l'equador de partit.

Amb tot decidit, el partit semblava haver donat tot de sí en el primer temps, però no ha estat així, perquè el Barça ha anotat quatre gols més en una poderosa exhibició d'atac. Marcó Messi el 4-0 i el 6-0; Tello el 5-0 en la primera pilota que ha tocat i Pedro ha tancat el marcador en l'últim minut del partit.

Iniesta ha seguit a la seva i ha participat en el segon gol de Messi. Una combinació entre tots dos ha permès el gol de l'argentí (4-0) i poc després Tello, d'un remat sec, ha posat el 5-0.

L'argentí ha anotat el 6-0 i ha deixat la marca històrica en 371 gols. Aquests són els gols marcats per Messi des que es va enfundar la samarreta del primer equip blaugrana, arriba fins als 31 aquesta temporada i en el moment culminant de la temporada de la millor manera.

Un altre dels protagonistes del partit, Pedro, ha tancat el marcador (7-0). Després dels dubtes suscitades en els últims partits, el Barça ha tornat avui a sentir-se com en els millors temps i quan això ocorre pot guanyar qualsevol. Necessiten els blaugranes tornar a creure en ells mateixos com a visitants i tenen al Bernabeu i d'aquí a una setmana, la possibilitat d'estrènyer el Campionat.