Ahir a la tarda va quedar en llibertat amb càrrecs David Campayo, el jove de 25 anys que, presumptament, diumenge va llançar un plàtan a Dani Alves durant el partit entre el Vila-real i el Barça al camp del Madrigal. L'acte va tenir transcendència després que Alves es mengés la fruita.

La detenció havia tingut lloc al matí i, després de prestar declaració davant de la policia, el jove va sortir de la comissaria. Se l'acusa de vulnerar l'article 510 del codi penal, relatiu a aquells que "provoquin la discriminació, l'odi o la violència contra grups o associacions per motius racistes".

L'endemà del fet, el club va identificar l'autor del llançament i li va retirar el carnet de soci, a més de prohibir-li tornar a entrar a l'estadi mai més. Es dóna la circumstància que Campayo era delegat d'un dels equips de base del Vila-real. El club també l'ha fet fora d'aquest càrrec.

El Vila-real va manifestar que lamenta i rebutja profundament l'incident ocorregut en el partit i que ha despertat tantes mostres de censura arreu.