L'Espanyol ha anunciat mitjançant un comunicat que disputarà la final de la Copa Catalunya, demà a l'estadi de Montilivi (Girona) contra el Barcelona B, amb el filial com a protesta davant l'anunci oficial per part del club blaugrana de presentar-se també amb el seu segon equip.

L'entitat opina que d'aquesta forma es desprestigia el torneig i no assumeix la passivitat de la Federació Catalana: "Fruit de l'incomprensible silenci i acceptació públics de la FCF (...) l'Espanyol entén que ni el propi ens federatiu defensa públicament el prestigi i el renom d'aquesta competició".

La decisió de l'Espanyol, ha explicat, "té la voluntat única d'intentar denunciar públicament i amb tota contundència l'injust tracte i desconsideració que està rebent des de fa ja massa temps la Copa Catalunya". El club, a més, es posa a disposició de la FCF per recuperar la importància d'aquest esdeveniment.

El comunicat apunta que el Barcelona no acudeix amb els futbolistes del primer equip, "malgrat no tenir cap altra competició oficial per disputar a final de temporada". La situació de l'Espanyol és "totalment anàloga". "Hem respectat la preparació de la final fins avui", ha afegit.

El Barcelona, de fet, ja va jugar les semifinals de la Copa Catalunya amb el filial ja que, des de l'últim partit de Lliga del conjunt blaugrana, contra l'Atlètic de Madrid, la plantilla està oficialment de vacances.