L'australià Daniel Ricciardo es va convertir en el primer pilot que guanya una cursa aquesta temporada sense pilotar un Mercedes. El pilot de Red Bull va posar fi al monopoli triomfal de l'escuderia alemanya en superar Nico Rosberg dues voltes abans del final, mentre que el seu company d'equip, l'actual campió del món, Sebastian Vettel, va completar el podi al Gran Premi de Canadà.

En el circuit Gilles Villeneuve de Mont-real, els Red Bull van tornar a mostrar la fiabilitat de l'any anterior i van aprofitar que l'altre pilot de Mercedes, el britànic Lewis Hamilton (guanyador de quatre curses aquesta temporada), va haver d'abandonar per problemes en els frens quan quedaven 33 voltes per al final, quan liderava la prova més espectacular de la temporada. La cursa va finalitzar amb el cotxe de seguretat a la pista durant l'última volta, degut a un accident entre el brasiler Felipe Massa (Williams) i el mexicà Sergio Pérez (Force India).

Més líder a Canadà

Amb la seva segona posició, Rosberg es manté al capdavant de la classificació general, i va aprofitar per augmentar l'avantatge respecte al seu principal competidor, el seu company d'equip Hamilton. Pel que fa al gran triomfador de la jornada, l'home que va trencar l'hegemonia de Mercedes, Ricciardo, se situa tercer, i supera Fernando Alonso (Ferrari), que cau a la quarta posició. L'asturià va acabar sisè, el mateix lloc des del qual va sortir al circuit canadenc. Després dels homes del podi i abans que Alonso van acabar el britànic Jenson Button (McLaren) i l'alemany Nico Hülkenberg (Force India).

Aquesta cursa va servir per demostrar a tots els equips que els Mercedes també tenen debilitats, com els problemes en els frens que van fer abandonar Hamilton i van fer reduir el ritme a Rosberg en les darreres voltes.