Cal haver-ho vist per poder-s'ho creure. El Còrdova va aconseguir ahir a la tarda la plaça que quedava d'ascens a Primera Divisió després d'empatar de forma increïble al camp del Las Palmas a un gol en la tornada de la promoció (0 a 0 a l'anada).

El futbol té aquestes coses. Las Palmas ja es veia a la màxima categoria; els seus aficionats volien festejar l'ascens abans d'hora i alguns d'aquests van saltar al camp quan faltava poc més d'un minut del temps de descompte. L'àrbitre, amb 1 a 0 al marcador (Apoño min 48), que donava la plaça a la màxima categoria als canaris, va suspendre uns minuts l'enfrontament. Quan es va reprendre el joc, i en la darrera acció del partit, el Còrdova va marcar i va girar la truita (Uli Dávila min 93). Els andalusos, entrenats pel català Chapi Ferrer, van embogir perquè havien aconseguit l'ascens; per contra, Las Palmas va quedar amb la mel als llavis, amb incidents de molts dels seus seguidors, que no van saber pair l'ensopegada en el darrer sospir.

L'equip andalús torna a l'elit del futbol estatal després de 42 anys. La temporada 1971-72 va ser la darrera que el Còrdova va jugar a la màxima categoria; després, l'equip ha jugat entre Segona i Segona B. El Còrdova acompanya l'Eibar i el Deportivo de la Corunya, aquests dos amb ascens directe, com a equips ascendents de l'anomenada Liga Adelante.