El ceretà Kilian Jornet (Salomon Internacional/Suunto) continua imparable cap al que significaria el sisè títol de la Copa del Món de curses de muntanya. Ahir, el ceretà es va adjudicar per tercer cop la cursa de la Sierre-Zinal, una clàssica del calendari de skyrunning que enguany puntua per a la màxima competició de l'especialitat. Amb aquest triomf, Jornet deixa pràcticament sentenciat el títol quan falten dues curses.

Coneguda com la carrera dels cinc 4.000, la Sierre-Zinal, a Suïssa, té un traçat de 31 km i 2.200 metres de desnivell positiu. "La Sierre-Zinal és una prova que m'agrada molt, ja que s'hi viuen disputades curses juntament amb corredors d'altres modalitats, i això sempre és molt interessant. A més a més, tant el recorregut com l'ambient, són espectaculars", va explicar Jornet, que va completar la distància amb 2h 30' 52''; el van acompanyar en el podi el nord-americà Jo Gray (2h 32'48'') i el corredor local César Costa (2h 34'07'').

"Estic realment content d'aquest triomf. És el tercer cop que guanyo aquí, on sempre és difícil. També perquè són punts importants per conservar el liderat. Confio que al final també pugui aconseguir el campionat", afegia Kilian Jornet. Així, Jornet és líder destacat i tot es pot decidir a Limone a l'octubre, en una cursa que sumarà el 20 % més que les altres. Només una doble victòria de Marco de Gasperi, Ionut Zinca o Joe Gray en les dues darreres carreres d'aquesta Skyrunner World Series, la Matterhom Ultraks i la Limone Extreme, apartarien Kilian Jornet del títol.

En l'apartat femení, la igualadina Laura Orgué va aconseguir una destacada actuació amb la cinquena plaça final amb un temps de 3h 13'04''; davant seu van entrar la nord-americana Kremer Stevie (3h 03' 12''), Maude Mathys (3h 03' 59''), i les franceses Aline Camboulives (3h 08' 13'') i Christel Dewalle (3h 08'32'').