El madrileny Alberto Contador es va proclamar vencedor de la Vuelta a Espanya després de completar sense cap sobresalt el tràmit de la contrarellotge de 9,7 quilòmetres disputada a Santiago de Compostel·la, en la qual es va imposar Adriano Malori, campió d'Itàlia de l'especialitat.

En una etapa de fi de festa, amb pluja intermitent per la capital gallega, Contador no va prendre riscs i es va apuntar la seva tercera Vuelta a Espanya, la sisena gran per etapes després dels dos Tours i un Giro que ja llueix al seu palmarès. El ciclista de Pinto es va classificar en el lloc 101, a 1.40 minuts del guanyador, Malori. L'italià va poder prendre la sortida amb el paviment sec, però després la pluja va obligar els participants a prendre tot tipus de precaucions, especialment els favorits.

Malori, de 26 anys, va donar al Movistar la tercera victòria en aquesta edició i va aconseguir la cinquena de la temporada per al seu palmarès. El britànic Chris Froome i l'espanyol Alejandro Valverde van acompanyar al podi d'honor a Alberto Contador, com a segon i tercer respectivament. El quadre de guanyadors els van completar Luis León Sánchez com a rei de la muntanya, l'alemany John Degenkolb mallot verd de la regularitat amb quatre etapes guanyades i el Katusha millor equip.