Els familiars de Jules Bianchi, que diumenge va patir un greu accident durant el Gran Premi del Japó de Fórmula U, han fet públic un comunicat a través de l'equip Marussia en què informen que el pilot francès pateix una "lesió axonal difusa", una de les més greus que pot patir el cervell.

La lesió axonal difusa (LAD) és un dels tipus de lesions encefàliques més greus, ja que el dany es reparteix sobre una zona àmplia en lloc d'en un punt concret del cervell.

La LAD és un component freqüent en el traumatisme cranioencefàlic. El terme és usat per a definir el dany estructural, greu i difús de la matèria blanca cerebral, que resulta de l'energia mecànica exercida sobre el cap.

"Aquest és un moment molt complicat per a la nostra família, però els missatges de suport i afecte dedicats a Jules des de tots els racons del món ens reconforten. Volem transmetre el nostre més sincer agraïment", afirmen els familiars del pilot de l'equip Marussia.

"Jules segueix a la Unitat de Cures Intensives del Centre Mèdic General de (la prefectura d') Mie, en Yokkaichi. Ha patit una lesió axonal difusa i està en un estat crític, però estable. Els professionals mèdics de l'hospital estan proporcionant-li el millor tractament i cura i estem agraïts per tot el que han fet per Jules des del seu accident ".

"També estem agraïts per la presència del professor Gerard Saillant, president de la Comissió Mèdica de la FIA, i del professor Alessandro Frati, neurocirurgià de la Universitat de Roma La Sapienza, que han viatjat al Japó a petició de l'escuderia Ferrari".

"Van arribar a l'hospital aquest dimarts i es van reunir amb el personal mèdic responsable del tractament de Jules per tal d'estar completament informats del seu estat clínic de manera que siguin capaços d'assessorar a la família. Els professors Saillant i Frati reconeixen l'excel·lent atenció que estan proporcionant al Centre Mèdic de Mie i volen agrair als seus col·legues japonesos".

La família de Bianchi afegeix que "a l'hospital seguiran monitoritzant i tractant a Jules" i que "quan es consideri apropiat es facilitarà més informació".

Bianchi està ingressat a l'hospital Yokkaichi, a la prefectura de Mie, on diumenge va ser operat de les greus lesions que va patir al cap després del seu accident en el circuit de Suzuka.