El duel entre el Reial Madrid i el Barça d'aquesta tarda al Santiago Bernabéu pot marcar la pauta de la resta de la temporada. No és un partit decisiu, ja que només es tracta de la novena jornada de lliga, però mesurarà el pols entre un conjunt blanc que arriba en el millor estat de forma i practicant el millor joc dels últims anys i uns blaugrana en construcció que són líders i que sortiran en aquesta posició passi el que passi avui. El rècord de Messi o el debut de Luis Suárez són dos aspectes que afegeixen interès al primer clàssic de la temporada.

L'entrenador asturià, que va fer una convocatòria amb tots els jugadors disponibles més Munir i Sandro del Barça B, va ser críptic en destacar que "només us puc dir que Luis Suárez tindrà minuts. Quants? Aquesta és la pregunta del milió, però tindrà algun minut, segur". Aquesta contundència pot fer pensar que el charrúa serà titular avui, ja que qualsevol contenciós no permetria a l'entrenador complir aquesta promesa. En els últims dies, però, s'ha parlat que el Barça, al qual un empat podria servir, intentarà nodrir el mig del camp per aturar la circulació de pilota d'un Madrid amb Kroos, Modric, Isco i James Rodríguez. Luis Enrique va dir ahir que "tenim la intenció de tenir controlat el partit fins a trobar el moment en el qual fer mal. Volem tenir la pilota, la necessitem i la volem tenir més temps que ells". Per això, Xavi podria acompanyar Busquets, Rakitic i Iniesta en un equip en què no tindrien lloc Pedro, ni Luis Suárez.

Ramos, confirmat

Pel que fa al Reial Madrid, Carlo Ancelotti va confirmar que Sergio Ramos, que s'ha recuperat a contrarellotge d'una lesió muscular, serà titular. Com era d'esperar, Gareth Bale no entra a la convocatòria. Ahir, el tècnic italià va dir del Barça que " a nivell de joc manté la mateixa idea de futbol, està jugant més vertical en atac i amb una defensa molt sòlida".

La imbatibilitat a la lliga de Claudio Bravo, que perilla més que mai avui per la força atacant del rival, serà un fet que el Barça voldrà mantenir per tenir possibilitats. La presència de Piqué també és dubtosa, pel seu fluix estat de forma, i Mathieu podria ser el lateral esquerre en el lloc d'Alba. Pel Madrid, tot i el gran moment d'Isco, l'alemany Khedira, que va reaparèixer dimecres, podria aportar més solidesa.