Segueix-nos a les xarxes socials:

Un gol per igualar el rècord més clàssic del futbol estatal

Messi haurà trigat, si marca avui, nou partits més que Zarra per anotar 251 gols en lliga L'argentí, el jugador total, atraparà un típic rematador

uan el 26 de setembre del 1954 Telmo Zarra va fer el primer gol de l'empat a dos entre l'Athletic de Bilbao i el Celta al vell San Mamés no sabia que estava establint un rècord que trigaria seixanta anys a poder-se batre. Era el seu gol número 251 a la competició de lliga repartits en quinze temporades a Primera Divisió, des que el conjunt biscaí el va fitxar de l'Erandio per 4.000 pessetes. Avui, Leo Messi pot igualar o fins i tot superar aquest rècord. Si no ho aconsegueix al Santiago Bernabéu, tindrà anys per davant per fer-ho, ja que només té 27 anys. Es tracta del rècord golejador més prestigiós del futbol estatal i l'argentí el pot aconseguir en un partit que és tan clàssic com l'home al qual superarà.

És gairebé impossible comparar les figures de Zarra i Messi per diverses raons, la més important de totes la diferència del futbol que els ha tocat lliure. El conegut com a Lleó d'Asúa, que va morir als 85 anys el 2006, va jugar a l'Athletic entre el 1940 i el 1955. Eren anys de penúries i de postguerra, en què el futbol servia per desconnectar en una societat marcada per la tragèdia. Zarra era un davanter centre típicament basc, de gran planta (1,80 metres era una alçada considerable aleshores) i un rematador, amb les dues cames i amb el cap. Ell mateix va reconèixer que al principi no dominava aquesta disciplina, però que a còpia d'entrenar es va convertir en una de les seves grans virtuts.

Prem per veure més contingut per a tu