El comitè de Control, Ètica i Disciplina de la UEFA va decidir ahir donar per finalitzat el partit Sèrbia-Albània, de classificació per a l'Eurocopa, suspès al minut 41 del dia 14 d'octubre passat amb el resultat de 3-0 per als locals; restar tres punts en la classificació a Sèrbia i obligar-la a jugar els seus dos propers partits com a local a porta tancada. Cap de les dues federacions no va quedar contenta amb la decisió i van anunciar que hi apel·laran en contra. A més, totes dues han estat multades amb 100.000 euros.

Els fets van passar a Belgrad, quan un drone va irrompre a l'estadi amb una bandera de la denominada Gran Albània, la qual cosa va desencadenar una batalla campal entre jugadors dels dos equips quan el capità serbi, Stefan Mitrovic, va recollir la bandera per fer baixar l'aparell. Els jugadors albanesos es van retirar del camp i van negar-se a tornar a jugar, adduint falta de garanties que no fossin agredits pel públic.

Recursos de dues bandes

La federació sèrbia va anunciar ahir que no estava d'acord amb la decisió de castigar-los amb tres punts perduts perquè creuen que van ser els albanesos els que van decidir retirar-se i ells no hi van poder fer més. El ministre d'Esports, Vanja Udovicic, va declarar que "és il·lògic que es restin tres punts i es guanyi a la vegada perquè amb això s'anul·la la victòria. Aleshores es planteja quin és el sentit del resultat". Per la seva banda, el representant albanès, Artan Hajdari, va avançar que lluitaran per aconseguir els tres punts de la victòria en el partit.